banner113

KASGİAD: Enerji Kaynaklarımızın Farkına Varmalıyız…

Kızıltepe Aktif Sanayici ve Genç İşadamları Derneği (KASGİAD) Enerji, Bilişim ve İletişim Komitesi kahvaltıda bir araya geldi. Özellikle bölgemizdeki elektrik sıkıntısının değerlendirildiği programda çeşitli sıkıntılara çözüm yolları arandı.

KASGİAD: Enerji Kaynaklarımızın Farkına Varmalıyız…

KASGİAD Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Enerji Bilişim ve İletişim Komitesi Başkanlığını yürüten Seyithan Karaozan’ın yönettiği programda sorunlara çözüm önerileri sunuldu. Karaozan yaptığı değerlendirmelerde bölgemizdeki enerji ile ilgili sıkıntılarından söz etti. Karaozan: “Bölgemizdeki elektrik sıkıntısının ve dolayısıyla enerji problemlerinin farkındayız. KASGİAD Enerji Bilişim ve İletişim Komitesi olarak problemlerin çözümüne yönelik girişimlerimiz olmaktadır. Örneğin bölgemiz güneş ışığından elektrik üretilmesine müsaittir. Bu durumu fırsata çevirmeliyiz. Elektrik ihtiyacımızın bir kısmını güneş enerjisinden karşılamak için ilgili kurumlarla görüşüp gerekli çalışmaları gerçekleştireceğiz.” dedi.

Komite üyelerinden iş adamı Orhan Can ise bölgemizdeki yer altı kaynaklarının yeterli derecede değerlendirilmediğini ifade etti. Can “İlimiz sınırları içerisinde güneş enerjisi dışında insanımızın hizmetine sunulabilecek kaynaklarımız mevcut. Yaptığımız araştırmalarda bazı ilçe sınırlarımız içerisinde doğal kaplıca sularının olduğunu tespit ettik. İlgili kurumlarımızın ve biz işadamlarının işbirliği içerisinde bu kaynakları hizmete sunmada gerekli çalışmaları yapmamız gerekmektedir.” diye konuştu.

Komite Başkan Yardımcılarından Abdurrezzak Nakşioğlu ise işletmelerin kalifiye eleman ihtiyacından bahsetti. Kalifiye eleman ihtiyacının karşılanmasına yönelik çalışmalar yapmak istediklerini belirten Nakşioğlu yaptığı konuşmada: “Gelişen teknoloji ve ticaret anlayışıyla piyasada rekabet etmemiz her geçen gün zorlaşmaktadır. Bu zorlukların asgariye indirilmesinde şirket içi kurumsallaşma çok önemlidir. Kurumsallaşmanın ilk ayağı ise işini iyi yapan ve görevi tanımlanmış kadrolara sahip olmaktır. Bu kadroların oluşturulmasında KASGİAD olarak her zeman üyelerimizin destekçisi olacağız. Desteğimizi üyelerimizin çalışanlarına ve ileride iş hayatına atılacak olan öğrencilere yönelik eğitimlerle gerçekleştireceğiz. Bu açıdan yıllık çalışma planımız içerisinde bu eğitimlere de yer vereceğiz.” dedi.

Program daha sonra yapılacak çalışmalar, ziyaretler ve düzenlenecek eğitimlerin konularının belirlenmesinin ardından sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 07 Kasım 2013, 17:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER