banner113

Yumurcak Okulu Öğrencileri 500 Eserle Resim Sergisi Açtı

Kızıltepe ilçesi yumurcak ilk ve ortaokul öğrencilerinin hazırladığı 500 eserin resim sergisi açılışı yapıldı.

Yumurcak Okulu Öğrencileri 500 Eserle Resim Sergisi Açtı
Mardin'in Kızıltepe ilçesinde Yumurcak (Qénun) ilk ve ortaokul öğrencilerinin bir yıl boyunca yılsonu sergisi için hazırladıkları 5 yüz eserin resmin sergisi Özgürlük Meydanındaki parkta açıldı.
Yumurcak ilk ve ortaokul öğrencilerinin yağlı boya, ebru çalışmaları, pastel boya, noktalama çalışmaları, çivi çakma ve farklı tekniklerle yapılan çalışmalardan oluşan 500 adet resmin yer aldığı sergi, Kızıltepe halkı tarafından beğeniyle izlendi.
Açılışa Kızıltepe ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Sabahattin Genç'in yanı sıra, bazı kurum ve daire amirleri, okul idarecileri, öğrenciler ve ilçe halkı katıldı.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Sabahattin Genç Serginin açılışının ardından sergiyi gezerek yapılan eserler hakkında öğrenci ve öğretmenlerden bilgi aldıktan sonra bir açıklama yaptı.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Genç, açıklamasında şunları dile getirdi: “Yumurcak ilk ve ortaokulumuzun sene içerisinde yapmış oldukları resim sergisi çalışmalarının açılışını gerçekleşmiş bulunmaktayız. 5 yüze yakın eseri halkımızın beğenine sunulmaktadır. Bu çalışmalarda emeği geçen öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum.” dedi.
Açılan sergi hakkında bir açıklama yapan resim öğretmeni murat Kayapınar ise, “Yumurcak ilk ve ortaokulu olarak 500 adet resim çalışmasıyla özgürlük meydanı parkında sergi açmış bulunmaktayız. Bunların içinde yağlı boya, ebru çalışmaları, pastel boya, noktalama çalışmaları, çivi çakma ve farklı tekniklerle yapılan çalışmalar bulunmakta. Sergimiz üç gün boyunca halkımızın beğenisine sunulacaktır. Bütün halkımızdan gelip yöremizin çocuklarının çalışmalarını görmesini istiyoruz.” Dileğinde bulundu.(Mehmet Aslan-İLKHA)

Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2015, 19:45

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER