banner113

Vatan Ortaokulu’nda Bilim Fuarı Açıldı.

Vatan Ortaokulu’nda 12 Mayıs Perşembe günü TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nın açılışı yapıldı.

Vatan Ortaokulu’nda Bilim Fuarı Açıldı.

Bilim Fuarı Projesinin açılışına Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Mehmet AKDAĞ ve Hüseyin METE, Halk Eğitim Müdürü M Hadi GÖKDEMİR ,sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, ilçede bulunan okulların müdürleri, öğretmenler ile öğrenci ve öğrencileri velileri katıldı.

 

Bilim Fuarı’nın açılış konuşması Okul Müdürü Yusuf SARIYILDIZ tarafından yapıldı. SARIYILDIZ, yaptığı konuşmada: ” Okulumuz öğrencileri tarafından TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı projesinin ikincisinin açılışını yapıyor olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Amacımız, öğrencilerimizde merak ve keşfetme yoluyla bilime ve bilgiye olan ilginin arttırılmasıdır. Yapılan 25 proje fen, matematik, sosyal bilimler ve din kültürü alanındadır. Okulumuz proje yürütücüsü Fen Bilimleri öğretmenimiz Yusuf ORAL başta olmak üzere projelerin yapımında öğrencilere rehberlik eden Fen Bilimleri Öğretmenlerimiz Mehmet KARAYEL, Hayrettin ERTAŞ, Ramazan ASLAN’a çok teşekkür ediyorum. Bununla beraber okulumuz bilim fuarı proje çalışmalarında yer alan bütün öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının artarak devam etmesini temenni ediyorum. Bizim için böylesi anlamlı bir günde açılışımıza katılarak destek olan dostlarımıza, gönüldaşlarımıza ve misafirlerimize katılımlarından dolayı tekrar teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.” dedi.

Açılış konuşmasının ardından Tübitak 4006 Bilim Fuarı açılış kurdelesi ilçe milli eğitim şube müdürleri Mehmet AKDAĞ ve Hüseyin METE ile Halk Eğitim Müdürü M Hadi GÖKDEMİR,okul müdürü Yusuf SARIYILDIZ tarafından kesildi. Açılışa katılanlar tarafından öğrencilerin yaptıkları projelerin sergilendiği standlar büyük bir ilgiyle incelendi. Öğrencilerin yaptıkları projelerin gerek yapımı ve gerekse sunumunu büyük bir başarı ile yerine getiren öğrencilerin gözlerinde başarmış olmanın getirdiği mutluluk okunuyordu. Bilim fuarı yapılan ikramların ardından sona erdi.

Biz de Mardin Time ailesi olarak Vatan Ortaokulu öğretmen ve öğrencilerini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2016, 00:01

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER