banner113

ÜniversiteninTopluma Hizmet Etkinlikleri sürüyor

Mardin Artuklu Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü tarafındanhayata geçirilen ve öğrencilerin topluma karşı duyarlılık geliştirmesini hedefleyen proje kapsamında yapılan çeşitli sosyal etkinlikler tüm hızıyla devam ediyor.

ÜniversiteninTopluma Hizmet Etkinlikleri sürüyor

Daha önce Mardin ve İlçelerine bağlı yerleşim bölgelerinde okul öncesi eğitimi gören çocuklara yönelik ağız ve diş sağlığı taraması, ağaçlandırma çalışmaları ve kan bağışı gibi toplumsal yaşama katkı niteliği taşıyan faaliyetleri “Topluma Hizmet Uygulamaları” dersi çerçevesinde düzenlediklerini belirten Çocuk Gelişimi Bölümü Hocası Mehmet Fatih Erdolu,Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde bulunan engelli çocukların sosyal bütünleşmelerini sağlamayayönelik çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Mardin Artuklu Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü’nde eğitim gören öğrencilerle birlikte“Topluma Hizmet Uygulamaları” dersi kapsamında Ramazan Ayı münasebetiyle Şehidiye Camisinin bakım ve temizliğini yaptıkları bilgisini de veren Erdolu, üniversite olarak toplumsal gereksinimlere duyarlılık gösteren, işbirliği ve gönüllülük esasına dayanan bir eğitim anlayışı ortaya koyduklarını ifade etti.

Fatih Erdolu, öğrencilerin araştırma ve eğitim işlevlerini yerine getirmelerinin yanı sıra yaşadıkları toplum için yararlı alışkanlıklar içerisinde olan yaratıcı bireyler olarak yetişmelerini hedeflediklerinin altını çizerek,

“Topluma hizmet uygulamaları, öğrencilerimize gönüllülüğü öğretirken bu öğrencilerimiz yaptıkları etkinlikler sayesinde gelecekte güçlü bir vatandaşlık bilinciyle hareket etmeyi de öğrenmiş oluyorlar.” ifadesini kullandı.

Mardin Artuklu Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü’nde eğitim gören öğrencilerle birlikte yaptıkları etkinliklere büyük destek veren Rektör Prof. Dr. Omay’a teşekkür eden Mehmet Fatih ErdoluToplum hizmetine yönelik çok kapsamlı çalışmaların devam edeceğini söyledi.

a

Güncelleme Tarihi: 11 Temmuz 2014, 22:44

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER