Ulusal Din Görevlileri Sempozyumu Artuklu Üniversitesi’nde Yapılacak

"Toplumsal Barışa Katkısı Açısından Camiler ve Din Görevlileri" Sempozyumunun tüm hazırlıkları tamamlandı.

Ulusal Din Görevlileri Sempozyumu Artuklu Üniversitesi’nde Yapılacak

Mardin Artuklu Üniversitesi’nin ev sahipliğini yaptığı Yunus Emre Camii Külliyesi Eğitim ve Kültür Derneği (YECDER)’in katkılarıyla beşincisi gerçekleştirilecek Cami ve din görevlilerinin toplumsal yaşamdaki rolünün bütün özellikleriyle işleneceği 

9-11Mayıs tarihleri arasında Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenecek sempozyumda, din görevlilerinden örnek çalışmaların sunularak, cami merkezli eğitim, din görevlileri, toplumsal barış, medreseler ve dini eğitimde etkili iletişim gibi konuların çok yönlü bir şekilde ele alınacağı öğrenildi.

        Din Görevlileri, din eğitimcileri, seydalar, müderrisler, şehyler, mollalar ve alanında uzman akademisyenlerin etkin katılım sağlayacağı “V. Ulusal Din Görevlileri Sempozyumu” nunArtuklu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nin koordinatörlüğünde düzenlenmiş olmasının memnuniyet verici olduğunu belirten Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay, bu sempozyumun, hükümet tarafından başlatılan çözüm sürecinin olumlu sonuçlara ulaşmasında üniversite olarak verdikleri akademik desteklerin ifadesi olduğunu belirtti.

Milli değerlerin vazgeçilmez bir parçası olan camilerin toplumsal barış ve birliğin sağlanmasında etkin rolü olduğunu ifade eden Rektör Omay, camilerin

 

İslam’ın ilk dönemlerinden itibaren sosyal hayatta önemli bir yer edindiğini ve İslam dininin Camiyle kurumsallaşmaya başladığını hatırlatarak; ilk kurulan İslami müessesenin cami olduğunu söyledi.

Toplumsal dayanışma ve barışın gerçekleştirmesinde, camilerin birlik ve beraberliğin sembolü olarak görülmesinde din görevlilerinin büyük sorumluluklar taşıdığına da değinen Prof. Dr. Serdar Bedii Omay:

“Bu akademik etkinlikle, camilerin etkililiği ve hayatın içinde yer alması anlayışıyla, din görevlilerimizin ve din eğitimcilerimizin alanlarında yapmış oldukları örnek çalışmaları paylaşmalarını, böylelikle güzel örneklerin yayılarak geniş kitlelere ulaşmasını ve toplumumuzun dini, ahlaki, sosyal ve kültürel gelişimine katkıda bulunmayı hedeflemekteyiz.” dedi.

Yurtdışından Mescid-i Aksâ Hatibi Raid Fethi, Suûdi Arabistan'dan Abdurrahman El-Mıhrij olmak üzere İslam ve din bilimleri alanında yaptıkları araştırmalarıyla tanınan katılımcıların yer alacağı sempozyumun eş zamanlı olmak üzere dokuz oturum şeklinde yapılacağı bildirildi.

Alanında uzman; ulusal ve uluslararası akademisyen ve araştırmacıların tebliğlerini sunacağı ve üç gün sürecek "Toplumsal Barışa Katkısı Açısından Camiler ve Din Görevlileri" Sempozyumuna herkesin davetli olduğu belirtildi.

 

Güncelleme Tarihi: 05 Mayıs 2014, 23:13

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER