banner113

Sınav kolejinden kardeş Bağrıbütün Okulu öğrencilerine yardım

Mardin Kızıltepe ilçesinde özel Sınav Koleji kardeş okul olarak seçtiği ilçeye bağlı Bağrıbütün okulunu ziyaret ederek çeşitli hediyeler dağıttı.

Sınav kolejinden kardeş Bağrıbütün Okulu öğrencilerine yardım

Kızıltepe’de Sınav Koleji öğrencileri, kardeş okul olarak seçtikleri Bağrıbütün Mahallesi ana sınıfı, İlk ve Orta Okulunda eğitim gören öğrencilere oyuncak, kırtasiye, giyim ve ayakabı yardımında bulundu. Kolej idareci, öğretmen ve öğrencileri, Kaymakam/Belediye Başkan Vekili Mehmet Yüzer ile birlikte yardım malzemelerini öğrencilere hediye ettiler.

Özel sınav koleji Okulunun yönetici, idareci, öğrenci ve okul aile birliği üyeleri hediyeleri dağıtmak üzere gittikleri okul köyünde toplanan hediyeleri kardeş okul öğrencilerine dağıttılar. Ana sınıf öğrencileri için oyuncak, okulun diğer öğrencilerine yönelik ise kırtasiye malzemeleri, giyecek ve ayakkabı dan oluşan hediye çantaları sınıflar ziyaret edilerek öğrencilere dağıtıldı.

Düzenlenen etkinliğe Programa Kaymakam/Belediye Başkan Vekili Mehmet Yüzer, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Az, İlçe Halk Eğitim merkezi Müdürü Abdulkadir Gümüş, AK Parti İlçe Başkanı Aydın Yücedağ, Ak parti Kızltepe kadın kolları başkanı Emine Kılıç, Sınav Koleji yönetim kurulu başkanı A.Rahim Geze, Sınav Koleji Müdürü Abidin Aslan, Sınav Koleji okul aile birliği başkanı Leyla Tunç, öğretmenler ve öğrenciler ile Bağrıbütün okul aile birliği ve Mardin Trabzonspor taraftar derneği başkanı İbrahim Aydın, okul  idaresi ve öğretmenler katıldı. Sınıfları gezen Kaymakam Yüzer ve Kolej idareci ile öğrenciler çocuklara hediyelerini dağıttılar.

Kolej öğrencilerinin yapmış olduğu duyarlılıktan dolayı mutlu olduğunu belirten Kaymakam Mehmet Yüzer, “Sınav Kolejimizin Bağrıbütün Köyü okulu ile kardeşlik bağı kurması sebebi ile geldik. Kolej öğrencilerimiz bu köy okulunu kendilerine kardeş okul olarak belirlemiş. Kardeşlerine kıyafet, oyuncak, kırtasiye malzemesi olmak üzere çeşitli hediyeler getirdiler. Bizde bu vesile ile okulumuzu ziyarete geldik. Gençlerimizin sosyal sorumluluk projelerine çalışması bizi mutlu ediyor.” dedi.

Öğrencilerin eğitimine önem verdiklerini anlatan Sınav Koleji Müdürü Abidin Aslan, “Köy okulunu kardeş okul yaptık. Bunun için öğrencilerimiz onlara oyuncak, kırtasiye malzemesi, kıyafet ve ayakkabı gibi malzemeleri topladı.  Öğrencilerimiz onlara bu malzemeleri getirip dağıttı. Buradaki çocuklarımızın okumasını istiyoruz. Bu konuda elimizden ne gelirse yapmaya hazırız.” diye konuştu.

Bağrıbütün Köyü Okulu Müdürü Vedat Bayram da yapılan yardım için kolej okulu öğrenci ve idarecilerine teşekkür etti.  Bayram 250 öğrencinin yapılan yardımdan faydalandığını belirtti.

Ayrıca Bağrıbütün Köyü Okulu Müdürü Vedat Bayram, Bağrıbütün okul aile birliği başkanı İbrahim Aydın’a okula katkılarından dolayı teşekkür plaketi verdi.

Güncelleme Tarihi: 29 Aralık 2018, 09:49

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER