banner113

Rektör Omay Kanada ve Yeni Zelanda Büyükelçilerini kabul etti

Bölgeye başlattıkları bir dizi ziyaretler kapsamında Mardin’de bulunan, Kanada ve yeni Zelanda Ankara Büyükelçileri, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay’ı Rektörlük makamında ziyaret etti.

Rektör Omay Kanada ve Yeni Zelanda Büyükelçilerini kabul etti

Rektör Serdar Bedii Omay ile Yeni Zelanda Ankara Büyükelçisi Taha Macpherson ve Kanada Ankara Büyükelçisi John Holmes arasında gerçekleştirilen görüşmede Kanada, Yeni Zelanda ve Türkiye yükseköğretim alanındaki ikili ilişkiler tüm yönleriyle gözden geçirildi ve üniversiteler arası ilave işbirliği imkânları değerlendirildi.

Mardin’e yaptığı ilk ziyaret olduğunu belirten John Holmes, Mardin’in doğal ve mimari güzelliklerine hayran kaldığını, farklılıkların bir arada yaşadığı bu tarihi kentte bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Kullandığı “Taha” ismine etimolojik açıklama yapan Rektör Omay’a teşekkür eden Yeni Zelanda Büyükelçisi Taha Macpherson ise kültürel zenginliğiyle tanınan Mardin’de Artuklu Üniversitesi’nin, farklılıkları bir araya getiren eğitim anlayışının takdire şayan olduğunu belirterek; Artuklu Üniversitesi’ne yaptığı bu ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Güncel uluslararası ve bölgesel gelişmelere ilişkin görüş alışverişinin yapıldığı ziyarette, Ortadoğu’da cereyan eden dönüşüm sürecine katkı sağlaması amacıyla Mardin’in “ortak yaşam kültürü” nün güzel bir model teşkil edeceğini kaydeden Prof.Dr.Omay;  “Mardin, sosyal ve kültürel zenginlikleri nedeniyle sadece bu coğrafya için değil tüm dünya için son derece olumlu bir potansiyel arz etmektedir.” dedi.

Rektör Omay, Mardin Artuklu Üniversite’sinin, şehrin sosyo-ekonomik gelişimine olumlu kazanımlar getirdiğini vurguladığı konuşmasında:

 “Yıllarca, bilime ve irfana ev sahipliği yapan bir şehirle bütünleşen üniversite olarak yabancı üniversitelerle derinleştirilmiş akademik işbirliği mekanizmalarını geliştirmek için sürekli bir çaba içindeyiz.” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 26 Eylül 2012, 20:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER