banner113

Rektör Ağırakça, DBP Delegasyonunu kabul etti

Mardin’de düzenlenecek Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl kongresi kapsamında temaslarda bulunan DBP temsilcileri Mardin Artuklu Üniversitesine Rektör olarak atanan Prof. Dr. Ahmet Ağırakça’yı makamında ziyaret etti.

Rektör Ağırakça, DBP Delegasyonunu kabul etti

Rektör Ahmet Ağırakça ile DBP temsilcileri arasında gerçekleştirilen görüşmede Mardin Artuklu Üniversitesi’nin bölgenin kalkınması ve barış sürecine yaptığı büyük katkının yanı sıra üniversite bünyesinde kurulan Yaşayan Diller Enstitüsü 'nün çalışmaları ele alındı.

Bölgenin yapısına ve hassasiyetlerine derinlikle vakıf olan ve bu konudaki akademik çalışmalarıyla tanınan bir akademisyenin Mardin Artuklu Üniversitesine atanmış olmasının çok isabetli olduğunu dile getiren Batman eski Büyükşehir Belediye Başkan'ı Nejdet Atalay:

“ Bölgeden birinin Rektörlük görevini ifa için doğup büyüdüğü bir şehre gelmesini büyük bir şans olarak görüyor, bunun çözüm sürecine katkıda bulunacağına ve karşılıklı diyalog kanallarını daha da sağlamlaştıracağına inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

 Bazı yanlış uygulamaların sadece siyasi alanda değil toplumun bütün yaşam alanlarında tahribat oluşturduğunu ifade eden Prof. Dr. Ahmet Ağırakça ise 1920’lerde bu ülkenin inşa edilmesinde hep birlikte ve kardeşçe mücadele veren halkların birbirlerinden uzak kalmalarının asla kabul edilemeyeceğini belirterek, üniversite olarak bütün siyasi parti ve düşüncelere adil ve eşit mesafede bir yaklaşım sergileyeceklerini ve herkese adil davranacaklarını söyledi.

Üniversite olarak barış sürecine gereken en büyük katkıyı sağlayacaklarının altını çizen Rektör Ağırakça, asırlardır bu coğrafya üzerinde yaşayan halkların, farklılıkları bir arada yaşattığı şehir Mardin’in “ortak yaşam kültürü” nün en güzel modelini teşkil ettiğini kaydederek:

“Üniversitenin bu medeni ve kültürel birikimin daha da gelişmesi ve barış olgusunun gerçekleşmesi için çok ciddi bir birleştirici ve uzlaşıcı eğitim ve öğretim anlayışından hareket edecektir. Nitekim Yaşayan Diller Enstitüsünün daha da gelişmesi ve akademik anlamda katkı

 

sağlaması için enstitünün bütün öğrenci ve akademisyenlerine destekler arttırılacaktır.” bilgisini verdi.

Üniversite bünyesinde Türkiye'de Yaşayan Diller Enstitüsü adı altında faaliyet gösteren enstitüde; Arapça, Kürtçe ve Süryanice'nin yanı sıra İbranice ve diğer diller üzerinde de eğitim ve akademik çalışmaların önünü açacaklarını belirten Ağırakça

 “Asırlardır, bilim ve irfanın insanlığa ışık tuttuğu bir şehirle bütünleşmiş geniş vizyonlu bir üniversite olma yolunda, bütün taraflarla derinleştirilmiş akademik ve sosyal işbirliği mekanizmalarını geliştirmeye hazırız.” dedi.

Güncel uluslararası ve bölgesel gelişmelere ilişkin görüş alışverişinin de yapıldığı ziyaretten dolayı mutlu olduğunu belirten Batman eski Büyükşehir Belediye Başkanı Nejdet Atalay ve ona eşlik eden Aysel Erol, Beran Yıldırım, Nazım Kök, Sihem Elveren ve Abdulkerim Ağırakçe kendilerini kabul ettiği için teşekkürlerini ilettiler.

Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2014, 08:12

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER