banner113

Oxford Socrates Ödülü Mardin Artuklu Üniversitesine verilecek

Avrupa İş Kurulu (EBA) tarafından verilen Uluslararası Socrates Ödülü bu yıl Mardin Artuklu Üniversitesine takdim edilecek.

Oxford Socrates Ödülü Mardin Artuklu Üniversitesine verilecek

Kendi alanlarında ortaya koydukları başarılı çalışmalarla uluslararası toplumun sosyal, ekonomik ve kültürel gelişiminin yanı sıra uluslararası işbirliğine katkı sağlayan şahıs, kurum ve kuruluşlara verilen “Uluslararası Socrates Ödülü” için 15 Aralık’ta dünya bilim ve eğitim başkenti Oxford’ta bir tören düzenlenecek.


Socrates Ödül Komitesi tarafından yapılan dikkatli bir seçim süreci sonunda Mardin Artuklu Üniversitesi’ne  “Bölgenin En İyi Üniversitesi” ödülü,  Rektör Prof. Dr. Ahmet Ağırakça’ya da bilim ve eğitim alanında ‘Yılın En İyi Rektörü’ ödülü uygun görüldü.


Ödülünü almak üzere İngiltere’ye hareket eden Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça’ya, Üniversite Genel Sekreteri ve Yabancı Diller Bölümü Başkanının eşlik edeceği bildirildi.


İngiltere’nin Oxford şehrinde düzenlenecek ödül töreninin ardından, dünyanın birçok yerinden yatırımcı, bilim adamı ve üniversite rektörünün katılım sağladığı “Liderler Zirvesi”  ve “Akademi Birliği Yıldönümü Buluşması” na da katılacak Rektör Ağırakça, Liderler Zirvesinin eğitim panelinde Mardin Artuklu Üniversitesinin tanıtımını yaparak üniversitenin akademik altyapı ve fiziki gelişimi hakkında bilgi aktaracağı belirtildi.    


15 Aralık’ta düzenlenecek Socrates ödül töreni ile ilgili tamamlayıcı bilgilerin Rektör Ağırakça tarafından İngiltere dönüşünde basınla paylaşılacağı ifade edildi.

 

Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2015, 09:22

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER