Memur Sen ve Eğitim-Bir-Sen ;”Yüz yüze eğitimin devamı için özen gösterilmelidir”

Memur Sen ve Eğitim-Bir-Sen Mardin Şube başkanı Eyyüp Değer, Artuklu ilçesi işyeri temsilcileri toplantısına katılarak, eğitim gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Toplantıda, şube yönetim kurulu ve iş yeri temsilcileri hazır bulundu.,

Memur Sen ve Eğitim-Bir-Sen ;”Yüz yüze eğitimin devamı için özen gösterilmelidir”

Pek çok kazanım elde ettik
6. Dönem Toplu Sözleşme süreci ve sonuçları hakkında bilgi veren Değer, toplu sözleşme ikramiyesinin 400 TL’ye çıkarılmasını sağladıklarını belirterek, şöyle devam etti: “Toplu sözleşme ikramiye, dönem sonu itibarıyla 500 TL’yi bulacak. Bu da sendikalı ile sendikasız arasında bir fark oluşturacak. Hizmet kolunda da birçok kazanım elde ettik. Okul öncesi ve sınıf öğretmenlerine aylık ortalama 211 TL, rehber öğretmenlere 132 TL, özel eğitim öğretmenlerine aylık 317 TL bir iyileştirme söz konusudur. Ayrıca, 24 saat süreyle nöbet tutan belletmenlere ödenen 2 saatlik ek ders ücretinin 4 saate, nöbet tutan belletmen öğretmenlerin aylık ders ücreti sınırının 56 saatten 64 saate çıkarılmasını sağladık, eğitim kurumlarındaki yöneticilerin istemeleri hâlinde belletmenlik görevi karşılığı ek ders ücreti almalarını temin ettik. 3600 ek gösterge ve sözleşmeliler konusunu görüştük ve karara bağladık. 2022 yılı içerisinde bakanlık ve konfederasyonumuz Memur-Sen arasında çalışmalar yapılacak ve tamamlanacak. Tüm kazanımların örgütlü-örgütsüz herkes tarafından olduğu gibi alındığı eşit ancak adaletsiz bir zemin var. Bu çarpıklık, 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişiklik yapılmak suretiyle ortadan kaldırılmalı, adaletsizlik giderilmelidir.”

Yüz yüze eğitimin devamı için özen gösterilmelidir
Uzun bir aradan sonra okulların yeniden açıldığını ifade eden Değer, “Yüz yüze eğitimin devam etmesi için herkes elinden geleni, üzerine düşeni yapmalıdır. Devam eden ve yeni ortaya çıkan sorunlar zaman geçirilmeden çözüme kavuşturulmalıdır. Okulların hizmetli açığı kapatılmalı, TYP görevlendirmelerinin gecikmesinin yarattığı temizlik ve güvenlik sıkıntısı bir an önce giderilmelidir.” diye konuştu.

Dayatmanın karşısında, üyelerimizin yanındayız
PCR testi dayatması karşısında seslerini yükseltmeye devam edeceklerini kaydeden Değer, “Eğitim-öğretimi olumsuz etkileyecek, eğitim çalışanlarını zor durumda bırakacak ve karşı karşıya getirecek, uygulaması da mümkün olmayan PCR testi zorunluluğu sürdürülebilir ve yönetilebilir bir süreç değildir. Bu dayatmadan bir an önce vazgeçilmelidir. Her zaman olduğu gibi, üyelerimizin yanında olacağız, onlara her türlü hukuki desteği vereceğiz” ifadelerini kullandı.

Sözleşmeli personelin sorunlarının kalıcı çözümü kadrolu istihdamda
Kamudaki sözleşmeli personel istihdamının çok çeşitlendiğini, bunun da her geçen gün hak kayıplarını artırdığını kaydeden Değer, “Kamuda sözleşmeli personelin sorunlarının kalıcı çözümü kadrolu istihdamdan geçmektedir. Sözleşmeli personel ivedilikle kadroya geçirilmelidir. Aynı işi yapan, aynı emeği harcayan personelin farklı özlük haklarına sahip olması çalışma barışını temelinden sarsmaktadır. 6. Dönem Toplu Sözleşme’de de bunu etkili bir şekilde dile getirdik ve bu konuda çalışma yapılmasını karara bağladık. Sorunların çözümü için çalışmalarımız devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2021, 09:08

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER