banner113

Mehmet Yalçın Etüt Merkezi Eğitime Başladı

Kızıltepe Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Mehmet Yalçın Etüt Merkezi’nin 2014-2015 yılı eğitim-öğretim yılına başta Kürtçe dersi olmak üzere Jineoloji, Ekoloji, Toplumlar Tarihi, Kürt Edebiyatı ve Kürdistan Tarihi dersleri ile eğitime başladı.

Mehmet Yalçın Etüt Merkezi Eğitime Başladı

Kızıltepe Belediye Eşbaşkanları Adle Kızılay ve Şükrü Yıldırım belediye bünyesinde faaliyet gösteren Mehmet Yalçın Etüt Merkezi’ni ziyaret ederek 2014-2015 yılı eğitim-öğretim yılının başarılı geçmesini diledi.

Her yıl ücretsiz verdiği kurslarla yüzlerce öğrenciye başarı sağlayan Mehmet Yalçın Etüt Merkezi 2014-2015 yılı eğitim kursları başladı. 6-7-8-9-10-11-12 ve mezun öğrencilerin ücretsiz bir şekilde eğitim aldığı etüt merkezinde bu yıl TEOG-YGS-LYS derleri dışında başta Kürtçe dersi olmak üzere Jineoloji, Ekoloji, Toplumlar Tarihi, Kürt Edebiyatı ve Kürdistan Tarihi dersleri de verilmeye devam ediyor. Üniversiteye hazırlık kurslarının yanında sosyal, kültürel ve sportif kurslar da verilmektedir. 1100 öğrencinin başvurduğu eğitim destek evinde ayrıca atölyelerin tümünde Kürtçe dersler verilecek.

Kızıtepe Belediye Eşbaşkanı Şükrü Yıldırım ziyaret esnasında yaptıkları konuşmalarında  belediye yönetimi  olarak  kentin geleceği ve yarınları  olan  gençlerimiz eğitimlerine  kaldıkları yerden devam etmeleri için  büyük bir çaba  sarf ettiklerini  ve bundan sonrada  tüm imkânları ile çaba  sarf etmeye devam edeceklerini ifade etti. Toplumların geleceği olan gençlerin  her alanda önlerinin açılarak  ve  tüm imkânların seferber edilmesi ile gelişebileceklerini söyleyen Yıldırım, kente  eğitim  gören tüm  öğrencilere her anlamda destek vermeye devam edeceklerini söyledi.

Kızıtepe Belediye Eşbaşkanı Adle Kızılay ise belediye olarak tüm çalışmalarında çocuklara, gençlere ve kadınlara öncelik verildiğini kaydetti. Kızılay, amaçlarının sadece ders amaçlı eğitimler vermek değil gençlerin kişisel gelişimlerine dönük sportif ve sosyal çalışmaları da gözeten bir mekanlar yaratmak olduğuna dikkat çekti.

 

‘Küçük bir üniversiteye benzetiyorum’

Kızılay, “Daha çok çocuğu kazandıralım gibi bir düşünce ile değil,  çocuklarımızın ve gençlerimizin kişisel gelişimini bütünlüklü olarak destekleyelim istiyoruz. Burayı herkesin fikirlerini özgürce ortaya koyabildiği küçük bir üniversiteye benzetiyorum” dedi.

Etüt merkezinde birçok dalda kendilerini geliştirdiklerini ifade eden öğrenciler öğretmenleriyle aralarının çok iyi olduğunu belirterek, “Öğretmenlerimiz bizi çocukları gibi görüyorlar. Burada olmaktan çok mutluyuz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 23 Ekim 2014, 17:17

Furkan

YORUM EKLE
YORUMLAR
Bir Veli
Bir Veli - 9 yıl Önce

2013-2014 yılı boyunca şube müdürlüğü ve müdürlük yapan biri nasıl yılın öğretmeni olur! olsa olsa bu yılın idarecisi ya da olur yılın müdürü olur!

Veliler Birliği Başkanı
Veliler Birliği Başkanı - 9 yıl Önce

öğretmenlik ödülü fiilen öğretmenlik yapan insanalara verilmeli adam son birkaç yıldır idarecilik müdürlük yapıyor neredeyse öğretmenliği unutmuş yılın öğretmeni oluyor. bu mesleğe saygısızlıktır.

SIRADAKİ HABER