MEB okullarda öğretilecek yabancı dil sayısını açıkladı

Milli Eğitim Bakanlığı resmi twitter sayfasından okullarda öğretilecek yabancı dil sayısını açıkladı.

MEB okullarda öğretilecek yabancı dil sayısını açıkladı

Milli Eğitim Bakanlığı resmi twitter sayfasından okullardaki zorunlu dil derslerine ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamada, "Okullarda hangi dillerin zorunlu yabancı dil olarak okutulacağı Bakanlar Kurulu Kararı ile belirlenir. Bakanlar Kurulu Kararı 9 dil belirledi ve Arapça da bunlardan biri. Japonca, İngilizce, Almanca, Çince, Rusça... Bu diller daha da arttırılabilir. Şu anda aileler ve öğrencilerimiz çoğunlukla İngilizce'yi seçiyorlar" denildi.

TOPLAM ÖĞRETMEN İHTİYACI 95 BİN 624

Öğretmen ihtiyacına da değinilen açıklamada, "İmam hatiplerde aynı zamanda lise müfredatı uygulanır. Sessiz devrimin en önemli bileşenlerinden biri Fatih Projesi ve EBA'dır. Her iki öğretmenden biri bu dönemde atandı. Toplam öğretmen ihtiyacımız 95 bin 624. Şubatta yapacağımız atamadan sonra öğretmenlerimizi danışman öğretmen eşliğinde oryantasyon eğitimine alacağız" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, "Geçen yıl öğretmenler gününde sloganımız 'insan insan gölgesinde yetişirdi. Şimdi de 'öğretmen, öğretmen gölgesinde yetişir' diyoruz. İl Millî Eğitim Müdürünün, İlçe MEM Müdürünün, şube müdürünün, maarif müfettişinin yanında onların ne iş yaptıklarını gözlemleyecekler. Temel bazı cümleleri o bölgenin dilini öğrenecek. Mahalli kültür konusunda da kurslar vereceğiz" denildi.

TÜRKİYE DÜNYADA 2. SIRADA

Öğretmene gösterilen itibar açısından, Türkiye'nin dünyada 2. sırada yer aldığının belirtildiği açıklama şöyle:

"Öğretmene gösterilen itibar açısından, öğretmenliğe duyulan saygı açısından Türkiye dünyada 2. sırada. Meslek liseleri önümüzdeki dönemde de çok seçkin okullar olacak.

http://www.hurhaber.com/

Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2015, 11:36

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER