MEB Müsteşar Yardımcısı Ercan Demirci Mardin’de İncelemelerde Bulundu

MEB Müsteşar Yardımcısı Ercan DEMİRCİ, Mardin Merkez ve Nusaybin İlçemizde yürütülen eğitim öğretim faaliyetlerini yerinde incelemek üzere ziyaret etti.

MEB Müsteşar Yardımcısı  Ercan Demirci Mardin’de İncelemelerde Bulundu

DEMİRCİ, 2015-2016 eğitim öğretim yılında yaşanan sokağa çıkma yasağı nedeniyle kesintiye uğrayan eğitim faaliyetlerini tamamlamak üzere uygulanan telafi programları başta olmak üzere ilçelerimizdeki TEOG başarı durumları, İlimizde yeni açılan okulların durumu, Nusaybin ilçesi başta olmak üzere ilimiz genelinde inşaatları ve bakım-onarım çalışmaları devam eden okullarımızın durumlarını incelemek üzere Mardin'i ziyaret etti.

           

İl Milli Eğitim Müdürü Yakup SARI Mardin'de yürütülen eğitim öğretim faaliyetleri hakkında DEMİRCİ’ye ayrıntılı bir brifing sundu.

           

DEMİRCİ, İl Millî Eğitim Müdürü SARI ile Mardin Valisi/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa YAMAN ve Nusaybin Kaymakamı/Belediye Başkan V. Ergün BAYSAL’ı makamlarında ziyaret ettiler.

 

Nusaybin'de görev yapan okul yöneticileri ile bir araya gelen DEMİRCİ okul yöneticilerine şöyle seslendi:"Bulunduğunuz makamların sorumluluğu çok ağır çünkü insan yetiştiriyorsunuz. Çok ağır ve meşakkatli bir iş yürütüyorsunuz. Hesaba çekilmek açışından da en ağır mesleğin vebalini üzerinizde taşıyorsunuz. Öğrencilerimize; öfkeyi, kini, nefreti değil, bilgiyi, aklı, izanı, irfan şuurunu vermeliyiz.    

Bulunduğunuz makamları sorun üreten makamlar haline değil çözüm üreten makamlar haline dönüştürmelisiniz. Bardağın boş tarafından çok dolu tarafına kanalize edecek mekanizmalar geliştirmelisiniz.              

 Bu coğrafyanın farkında olmalıyız. Bu güzellikleri fark etmeliyiz. Bu coğrafyadaki sıkıntıları çözebilecek sihirli bir asa varsa o da eğitimdir. Bunun içindir ki eğitimi hayatın merkezine almalıyız.  ’’ dedi. 

DEMİRCİ sözlerini şu şekilde bitirdi: ’’ Eğitimi çocuğa sadece bilgilerin yüklendiği bir alan olarak görmemeliyiz. Bilgi vermenin yanında çocuğa sağlıklı bir şekilde sosyal, kültürel alanları oluşturmamız gerekir. Bu saiklerle ilinizde yapılan hizmet ve çalışmalardan dolayı Sayın İl Müdürümüz Yakup SARI başta olmak üzere hepinizi tebrik ediyorum. Bakanlığımızın ilinizde yapılan yatırımları artarak devam edecektir. ‘’dedi.

Güncelleme Tarihi: 25 Ağustos 2017, 10:39

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER