MAÜ’den Sağlık Eğitimi Alanında Büyük Adım

Mardin Artuklu Üniversitesi yeni yönetim anlayışı çerçevesinde kentin ihtiyaçlarını esas alan yenilikçi projelerine her geçen gün bir yenisini daha ekliyor.

MAÜ’den Sağlık Eğitimi Alanında Büyük Adım

Dünya’nın  mücadele ettiği pandemi  salgınıyla birlikte sağlık çalışanlarının ne denli hayati öneme sahip olduğu bilincinin bir kez daha idrak edilmesinin ardından Mardin Artuklu Üniversitesi, bünyesinde yer alan  Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda yeni bölüm ve programlarının açılması için hummalı bir çalışma başlattıklarını bildirdi.

Ulusal ve uluslararası düzeyde bireye, aileye ve topluma koruyucu, tedavi edici ve rehabilite edici sağlık hizmetleri veren ve aynı zamanda eğitici, uygulayıcı, yönetici, araştırmacı rolleri üstlenen nitelikli personellerin sağlık sektörüne kazandırılmasının amaçlandığını belirten Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar,

“Özellikle içinden geçtiğimiz süreçte sağlık çalışanlarının ne denli hayati öneme sahip olduğunu bir kez daha hatırladık. Sağlık alanlarında, kurumsal kültürü ve kimliği güçlü, nitelikli ve alanında uzman öğretim elemanları olan, bilimle topluma hizmeti buluşturan, sağlık alanındaki teknolojileri iyi kullanan ülke gereksinimlerine yönelik olarak birinci basamak sağlık hizmetlerinde etkin ve mesleğinde başarılı insanlar yetiştiriyor olmanın sonuçlarına hep birlikte şahit olduk. Yeni açılan bölümlerimizde, özellikle Mardin ve civar illerde yaşayan öğrencilerin başka şehirlere gitmeden üniversitemize yeni kazandırdığımız bölümlerde eğitimlerini alabilme şansına sahip olmaları da memnuniyet vericidir.” dedi.

Bu süreçte MAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesinde; ‘Odyoloji, Sağlık Yönetimi ve Sosyal Hizmetler’ bölümlerinin açılarak toplam bölüm sayısının sekize yükseldiği bilgisini veren Özcoşar,  Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde ise; Tıbbi Hizmetler ve Teknikleri Bölümünde ‘Anestezi’ programının, Evde Bakım Hizmetleri Bölümünde ise ‘Evde Hasta Bakım Hizmetleri’ programının açıldığını söyleyerek ileriki süreçlerde daha fazla sağlık bölümlerin üniversiteye kazandırılacağını ifade etti.

 

Özcoşar, bölüm ve programların açılmasına katkı sunan Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Canan Eren Dağlı ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Reşit Yıldız’a teşekkürlerini bildirdi.

Güncelleme Tarihi: 22 Haziran 2020, 17:20

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER