MAÜ’den İsrail Terörüne Kınama Mesajı

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar

MAÜ’den İsrail  Terörüne Kınama Mesajı
 ''İsrail  Terörüne Kınama Mesajı Mübarek Ramazan ayını idrak ettiğimiz ve bin aydan daha hayırlı Kadir gecesini ihya etmeye hazırlandığımız günlerde hiçbir kutsal ve insani değer tanımayan ve bunlara saygısı olmayan işgalci İsrail yönetimi kanlı yüzünü bir kez daha göstererek dün gece Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa’da ibadet etmek amacıyla toplanan Müslümanlara saldırmış ve bu saldırılar sonucu yüzlerce masum Filistinli kardeşimiz yaralanmıştır.
Son birkaç yıldır önce ABD yönetiminin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıması ardından da hangi odaklara hizmet ettikleri malum bazı “İslam” ülkelerinin İsrail’i meşrulaştırma çabaları sonucunda giderek daha pervasız ve acımasızlaşan Siyonist yönetim dün geceki saldırılarıyla bu çabaların hangi amaca matuf olduğunu göstermiştir.
Ne acıdır ki dün yaşananlara Türkiye dışında ciddi tepkiler gösterilmemiş, Filistin, Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın esareti adeta kanıksanır hale gelmiştir. Oysa unutulmaması gereken şudur; Filistin meselesi sadece Filistinlilerin ya da sadece Arapların değil tüm Müslümanların ve bütün insanlığın meselesidir. Filistin’i ve Mescid-i Aksa’yı savunmak insanlık onurunu savunmakla eşdeğerdir.
Bu itibarla işgalci yönetimini güvenlik güçlerinin bu pervasız saldırılarını bir an evvel sona erdirmeye ve Müslümanların en doğal hakkı olan ibadetlerini özgürce yapabilmelerini engellemeye dönük girişimlerinden vazgeçmeye çağırırken başkenti Kudüs olan bağımsız ve özgür Filistin devleti kurulana kadar Dünya’ya barış ve huzurun gelmeyeceğini hatırlatıyor, uluslararası toplumu bu vahşet ve barbarlığı sona erdirmek için gereken adımları atmaya davet ediyoruz''denildi.

Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2021, 13:18

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER