MAÜ ‘Evde Üniversite’ Panel Serisinde Rekor Seviyeye ulaştı.

Mardin Artuklu Üniversitesi, “evde üniversite” sloganı ile başlattığı canlı yayın programları kapsamında rekor seviye de panel düzenledi.

MAÜ ‘Evde Üniversite’ Panel Serisinde Rekor Seviyeye ulaştı.

Mardin Artuklu Üniversitesi, evde üniversite sloganı ile hayata geçirdiği ve haftada üç gün gündüz ve gece kuşağında yayınladığı farklı canlı yayın etkinlikleri ile kısa sürede rekor seviyede panel düzenledi.

 

Evde Üniversite etkinlikleri kapsamında, bilginin paylaşılmaya en ihtiyaç duyulan zamanında krizi fırsata çeviren Mardin Artuklu Üniversitesi, hâlihazırda derslerin yüzde 98’lik bir kısmını Uzaktan Eğitim yoluyla öğrencilere sunmasının yanında, düzenlediği otuzdan fazla panel ile birbirinden değerli konukları izleyiciler ile buluşturdu.

 

Mardin Artuklu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan açıklamada, MAÜ ailesine mensup akademi insanları ile birlikte Türkiye’nin içinde bulunduğu bu süreçte neler yapılabileceğinin peşine düşerek bilgi üretmeyi ve üretilen bilginin paylaşılması noktasında farklı kanallar kullanıldığı belirtildi.

 

Üniversite olarak “Ahlak, Bilgi, Üretim” sloganıyla yola çıkıldığını ve bu doğrultuda düzenlenen panellerde, geniş bir yelpazede belirlenen alanlardan seçilen konu başlıklarının farklı perspektiflerden değerlendirilerek ele alındığı belirtilen Müşavirlik açıklamasında, tüm dünyayı etkileyen pandemi sürecinin sosyal, ekonomik, kültürel ve inanç yönünden de değerlendirilebileceği ve pandemiden sonra kurulacak dünya düzeninin yeni paradigmasının ne olacağı konusunda toplumun düşünmeye yönlendirilmesi amacının güdüldüğü belirtildi. Gündemi takip eden ama gündemin kendilerini esir almasına izin vermeyen bir anlayışla hareket ederek bu programların planladığının belirtildiği açıklamada, Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan Artuklu Akademisyen Yetiştirme Programı (AYP) ile yine bir MAÜ klasiği olan ve pandemi öncesi dönemde üniversite birinci sınıf öğrencilerinin toplu olarak katıldığı İnsan Toplum ve Medeniyet Derslerini de dijital ortama taşıyarak ve bu kez daha geniş bir kitleye ulaştırarak, herhangi bir kesintiye uğramamasının sağlandığı kaydedildi.

 

Açıklamada ayrıca Evde Üniversite Etkinlikleri kapsamında Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ve YÖK’ün bu süreçteki destekleyici ve kolaylaştırıcı rolünden dolayı kendilerine müteşekkir olunduğu ifade edildi.

MAÜ tarafından düzenlenen Evde Üniversite Etkinliklerinin süreklilik kazanarak devam edeceğinin aktarıldığı açıklamada, akademi dünyası için ciddi bir arşiv niteliği taşıyan panel videolarının artuklu.edu.tr/evdeuniversite ve https://www.youtube.com/c/mauniv linkinden izlenebileceği belirtildi.

Mardin Artuklu Üniversitesi’nin, Evde Üniversite Etkinlikleri kapsamında bugüne kadar düzenlediği ve MAÜ Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Nesim Doru, Doç. Dr. Yunus Cengiz ve Dr. Deniz Işıker Bedir’in moderatörlüğünde gerçekleştirilen paneller arasında; akşam kuşağında, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Lütfi Sunar’ın katıldığı “Toplumun Geleceği: Korona Sonrası Dünyada Toplum”; İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal Sayar’ın katıldığı “Sosyal Empati”; Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Siyasi Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kudret Bülbül’ün katıldığı “Sosyal Bilimler Batı Bilimleri midir”; Fırat Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Asaf Varol, Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halil Yurdugül, MAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vahap Özpolat ve Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Ömer Kutlu’nun katıldığı “Uzaktan Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme”; Yazar Dr. Yusuf Kaplan’ın katıldığı “Postcorona Çağ: Dijital Uygarlıktan Nereye”; Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Vefa Taşdelen ve MAÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Beyhan Kanter’in katıldığı “Felsefeden Edebiyata Dil ve Söylem”; MEB Müşaviri Dr. Necdet Subaşı’nın katıldığı “Gündelik Hayat ve Dinsellik” ile İbn Haldun ve Üsküdar Üniversiteleri öğretim üyesi Prof. Dr. Alpaslan Açıkgenç ve MAÜ Öğretim üyesi Doç. Dr. Ömer Bozkurt’un katıldığı “İslam, Bilim ve Gelecek” konulu paneller ilk etapta göze çarpan konular oldu. Genellikle Kültür ve Edebiyat konularının ele alındığı ve MAü akademisyenlerinin katıldığı gündüz kuşağında ise en dikkat çekici başlıklar arasında, Doç. Dr. Ahmet Gemi’nin sunumuyla “Molla Cami ve Klasik Medrese Ekolündeki Rolü; Doç. Dr. Serpil Koç Konuksever’in sunumuyla “Sad-i Şirazi’nin Gülistanı’ndan Hikâyeler”; Doç. Dr. Ahmet Abdülhadioğlu’nun sunumuyla “Klasik Arap Edebiyatında Didaktik Şiirin Ortaya Çıkışı ve Gelişimi” ve “Klasik Dönem Arap Şiirinde Mekân Algısı”; Doç. Dr. Taha Nas’ın sunumuyla “Oruç ve Sıhhat” ve Doç. Dr. Veysi Ünverdi’nin sunumuyla “Sorularla Ramazan”; MAÜ Araştırma Görevlisi Nurgül Arslan’ın sunumuyla “Bağışıklık Sistemi ve Beslenme İlişkisi” yer aldı.

Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2020, 01:08

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER