Mardin’e Hizmet Ödülle Onurlandırıldı

Mardin Artuklu Üniversitesi ve Mardin Eğitim Vakfı (MARSEV)işbirliğinde,Mardin’in tanıtım ve gelişmesine katkıda bulunan kişi veya kuruluşlara verilecek“Mardin Turizmi Hizmet ve Onur Ödülü”nü kazanan isimler belli oldu.

Mardin’e Hizmet Ödülle Onurlandırıldı

“2015 Mardin Hizmet ve Onur Ödülleri” nin sahiplerini belirlemek üzere;  Mardin Valiliği, Mardin Artuklu Üniversitesi, Mardin Büyükşehir Belediyesi, Mardin Kent Konseyi, Mardin Ticaret Odası,Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) ve 8 Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileriüniversitenin senato odasında bir araya geldi.

 

Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça ve Kent Konseyi Başkanı Aydın Saraçoğlu’nun iyi dilek ve başarı temennilerini dile getirdikleri açılış konuşmalarından sonra bir önceki toplantıda belirlenen adaylar değerlendirilerek ve isim değişiklikleri yapıldı.

 

Aydın Saraçoğlu başkanlığında başlatılan toplantıda seçici kurul üyeleri; temsil ettikleri kurumların ödül için belirlediği adayları ve bu konudaki gerekçeleriniayrıntılarıyla açıkladı.

 

Mardin Artuklu Üniversitesi tarafından hazırlanan ödül yönergesine ilişkin görüşlerin tartışılıp, Mardin’in tanıtımı ve turizmine katkısının ele alındığı karşılıklı fikir alışverişinden sonra yapılan gizli oylama sonucunda: Kültür, Sanat, Edebiyat ve Mimari ödülüneİsmet Yedikardeş, Turizm ve TanıtımödülüneMardin eski Valisi Temel Koçaklar, Girişim ve Yatırım Ödülüne İzalaOtel,Turizm Emekçileri Ödülüne ise fotoğraf sanatçısı ve gazeteci Adnan Avuka ve Reyhani Müzik Grubulayık görüldü.

 

Bu yıl ikincisi verilen ve seçici kurul tarafından 4ayrı kategoride Mardin’in tanıtım ve gelişmesine katkıda bulunan kişi veya kuruluşlara verilen  “Mardin Turizmi Hizmet ve Onur Ödülü” nün her yıl tekrarlanacağı bildirildi.

 

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, gittikçe gelişen turizm sektörünün, birçok medeniyetin birikimlerini taşıyan kadim Mardin’in, sosyo-ekonomik ve kültürel gelişimine katkıda bulunmak amacıyla sürekli bir çaba içinde olduklarını ifade etti.

 

Rektör Ağırakça, Turizm ve eğitimin birleştirilerek turizm sektörünün sahip olduğu katma değerin arttırılmasında bu tür teşviklerin önemine değinerek:

 

“Şehrimiz ve bölgemizde öne çıkan inanç ve kültür turizmini, tarih, çevre, doğa ve sosyal varlıkların değerlerinin tanıtılmasını Mardin Artuklu Üniversitesi olarak çok önemsiyor ve bu yöndeki desteklerimizi sürdürmeye devam edeceğiz “dedi.

 

“2014 Mardin Hizmet ve Onur Ödülleri” nin sahiplerinin belirlendiği toplantıya:Mardin Valiliği adınaAlaaddin Aydın,Mardin Büyükşehir Belediyesi adına  Nevroz NESEBOĞLU,

Mardin Artuklu Üniversitesi’ni adına Lokman Toprak,Mardin Kent Konseyi adınaAydın Saraçoğlu,Mardin Kültür Turizm ve Tanıtma Derneği’ni adınaŞeyhmus Dinçel

Mardin Ticaret ve Sanayi Odası’nı adınaÇetin Sasa,Mardin Kadın Eğitim ve İstihdamı Destekleme Derneğiadına Seylan Mungan,Dicle Kalkınma Ajansıadına M. Necat Kaya,Mardin Sakatlar Derneği’ni adına  HasanAnuk,Kadın Emeğini DeğerIendirme Vakfı adına  Berna Yağcı Erdoğan,Deyrulzafaran Manastırı Bakım Onarım ve Yaşatma Derneğiadına İshak Bayyiğitkatıldı.

Güncelleme Tarihi: 12 Mart 2015, 13:41

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER