Mardin’de Robotik ve Kodlama Eğitimi Devam Ediyor

Mardin Kültür Derneği’nin 2019-2020 eğitim öğretim döneminde yürüttüğü Kız Çocuklar İçin STEM Projesinin ikinci etap eğitimleri tamamlandı.

Mardin’de Robotik ve Kodlama Eğitimi Devam Ediyor

Kodlayan kızları Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE ekibi ziyaret etti.



Mardin Kültür Derneği’nin 2019-2020 eğitim öğretim döneminde yürüttüğü Kız Çocuklar İçin STEM Projesinin ikinci etap eğitimleri tamamlandı.Ekim ayında 5 günlük Robotik-Kodlama ve Tasarım Odaklı Düşünme atölyelerine katılan 30 ortaokullu öğrenci projenin ortağı olan LEGO Education Türkiye partneri Teknokta’dan eğitmen Zeki Devrim Sırdaş’la robotik ve kodlama eğitimlerine Aralık ayında da devam ettiler.

 

Hacı Hamdiye Ortaokulu, Kasımiye Ortaokulu ve Kızıltepe Anafartalar Ortaokulu’ndan öğrencilerin ve öğretmenlerin katıldığı eğitim atölyelerine projenin destekçisi olan Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğünden Şube Müdürü Mehtap Yıldırım ve AR-GE ekibi ziyarette bulundu. Ziyaret sırasında, kızlar aldıkları eğitimin detaylarını aktardılar ve sonrasında da hem tasarımını hem de kodlamasını kendilerinin yaptıkları robotları sergileme fırsatı buldular.

 

Hollanda Büyükelçiliği MATRA programı kapsamında desteklenen ve kız çocuklarının bilim ve teknoloji atölyeleri yoluyla güçlenmelerini hedefleyen projenin bir sonraki aşamasında 10 kız öğrenci İstanbul’da eğitmen eğitimine katılacaklar. 

 

Bilim, teknoloji, mühendislik ve matematiği bir araya getiren STEM, yenilikçi bir öğretim yöntemi olarak çocuklara sahip oldukları yetenekleri keşfetme ve geliştirme fırsatı sunar. STEM eğitimi yoluyla geliştirilen proje süreçleri boyunca öğrenciler problem çözmeyi, yaratıcı araştırma yapmayı ve bir ekip olarak çalışmayı öğrenir.

Güncelleme Tarihi: 31 Aralık 2019, 18:52

Furkan

YORUM EKLE
YORUMLAR
Cihan Aydemir
Cihan Aydemir - 4 yıl Önce

Emeği geçen saygıdeğer hocalarımıza çok teşekkür eder böyle faliyetlerin daha da desteklenmesi ve geleceğimiz olan yavrularımızın daha güzel ve daha başarılı yerlerde görmek dileğiyle

SIRADAKİ HABER