Mardin’de Ortaokullu Kız Çocuklarıyla Yürütülen Robotik Kodlama Eğitimleri Tamamlandı

Mardin Kültür Derneği’nin 2019 yılında başladığı Kız Çocukları İçin STEM projesi pandemi döneminde de devam etti

Mardin’de Ortaokullu Kız Çocuklarıyla Yürütülen Robotik Kodlama Eğitimleri Tamamlandı
Anafartalar Ortaokulu, Kasımiye Ortaokulu ve Hacı Hamdiye Ortaokulu’ndan toplam 30 kız öğrencinin katıldığı robotik kodlama eğitimleri 2019 Ekim ayında başladı ve sonrasında devam etti. Öğretmenlerin desteğiyle öğrenciler okullarında “Sürdürülebilir Şehirler” temasıyla ekipler halinde kendi projelerini hazırladılar. Mardin İl Milli eğitim Müdürlüğü’nün desteği ile yürütülen proje, pandeminin başlaması ve yüzyüze eğitimlerin yapılamaz hale gelmesiyle bir dönem durmuş olsa da eğitimler revize edilerek 2020 Ekim ayında online bir şekilde devam ettirildi.

Okulların kapandığı ve sokağa çıkma yasaklarının olduğu dönemde kız çocukları, evlerine gelen laptop ve LEGO setleriyle robotik kodlama eğitimlerine devam ederek süreç sonunda kendi projelerini geliştirdiler. Aldıkları eğitimlerden sonra eğitmenlerin danışmanlığında kendi fikirleriyle robotlarını tasarladılar, inşaa ettiler ve kodladılar.

Hollanda Büyükelçiliği İnsan Hakları Programı kapsamında desteklenen ve kız çocuklarının bilim ve teknoloji atölyeleri yoluyla güçlenmelerini hedefleyen projenin sürecini anlatan video filme (1) STEM for Sisters - YouTube adresinden ulaşabilirsiniz.  

Güncelleme Tarihi: 30 Temmuz 2021, 09:27

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER