banner113

Mardin’de Eğitim Seferberliği Başlıyor

Mardin Milli Eğitim Müdürlüğü 2012–2013 Eğitim Öğretim yılının değerlendirilmesi ve önümüzdeki dönem yapılacak çalışmaların planlanması amacıyla toplantı düzenlendi.

Mardin’de Eğitim Seferberliği Başlıyor

Milli Eğitim Müdürü Mevlüt KUNTOĞLU’nun başkanlığında Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Eğitim Denetmenleri Başkanı Eyüp DEMİR, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri ve Okul Müdürleri katıldı.

KUNTOĞLU: Başarı için inanç ve gayret şart

Eğitim öğretimde başarı seviyesini yükseltmek için en büyük sorumluluğun eğitim yöneticileri olarak kendilerinde olduğunu vurgulayan İl Milli Eğitim Müdürümüz Mevlüt KUNTOĞLU, başarmak hususunda kesin bir inancı olan ve bunu gerçekleştirebilmek için gayret gösteren okul müdürlerinin öncülüğünde özelde okullarımızın genelde ise Mardin’in başarı seviyesini yukarılara taşımanın sanıldığı kadar zor olmadığını ifade etti.

 

Başarıyı arttırmak için somut adımlar atılacak

İl Milli Eğitim Müdürümüz Mevlüt KUNTOĞLU, Mardin’in merkezi sınavlarda istenen yerde olmadığını belirterek SBS, LGS ve LYS sınavlarının son üç yılı kapsayacak şekilde ayrıntılı bir analizinin yapılması için bütün okul müdürlerinin okullarıyla ilgili bilgi ve istatistikleri elektronik ortamda hazırlayıp kendilerini ulaştırmalarını istedi.

Bu analizlerin hassasiyetle değerlendirileceğini kaydeden İl Milli Eğitim Müdürümüz Mevlüt KUNTOĞLU, ortaya çıkan verilerin başta eğitim yöneticileri olmak üzere, öğretmenler ve uzman kişilerle incelenerek raporlar hazırlanacağını ve bu raporlar ışığında gerekli görülen çalışmalara başlanacağının altını çizdi.

Mardin’de yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri başlığı altında bütün okul müdürlerinden rapor hazırlamalarını isteyen Milli Eğitim Müdürümüz Mevlüt KUNTOĞLU, Ağustos ayı içerisinde Mardin’de bir Eğitim Çalıştayının düzenleneceği bilgisini de verdi.

 

Okul karnesi uygulaması başlatılıyor

Okul yöneticilerinin Eylül ayı içerisnde, yıl boyunca yapılacak bütün çalışmaları planlamaları talimatını veren KUNTOĞLU, ders ve sınav başarısını arttıracak, veli okul işbirliğini sağlayacak projeler üretilmesini ve Milli Eğitimin ilgili birimlerine ulaştırılmasını istedi.

Milli Eğitim Müdürümüz Mevlüt KUNTOĞLU, yıl boyunca yapılacak etkinlikler, hazırlanacak projeler, ders ve sınav başarılarının da içinde yer alacağı bir okul karnesi uygulamasını başlatacaklarını da sözlerine ekledi.

 

Tatil döneminde okullar yenilenecek

Verimli bir öğretim sürecinin gerçekleşebilmesi ve istenen başarının yakalanabilmesi için okulların fiziki ortamlarının da önemli olduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürümüz Mevlüt KUNTOĞLU, tatil döneminde okullarımızın ihtiyaç duyduğu bakım, onarım, yenileme ve boyama işlerinin yapılması için çalışma başlattıklarını söyleyerek bu çalışmalara ihtiyaç duyan okulların kendilerine talepte bulunmasını istedi.

Toplantının son bölümünde okul müdürlerine söz veren İl Milli Eğitim Müdürümüz Mevlüt KUNTOĞLU, her konuda okul yöneticilerinin yanında olduğunu belirterek kendilerine başarılar diledi.    

 

 

 


Güncelleme Tarihi: 16 Temmuz 2013, 12:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER