banner113

Mardin Valisi Prof. Dr. Omay’ı ziyaret etti

Cumhurbaşkanı tarafından onaylanan son valiler kararnamesi ile Mardin Valiliği görevine atanan Mustafa Taşkesen, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Serdar Bedii Omay’ı ziyaret etti.

Mardin Valisi Prof. Dr. Omay’ı ziyaret etti

Rektör Serdar Bedii Omay’ın bir müddet önce Mardin Valisi Mustafa Taşkesen’eyaptığı ziyaretin iadesi niteliğini taşıyan bu ziyaret vesilesiyle ağırlıklı olarak Mardin ArtukluÜniversitesinin gelişim süreci ve kuruluşundan bugüne kadar gerçekleştirdiği faaliyet ve atılımlar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Üniversitenin akademik, bilimsel ve idari alanlarda yapılan bütün çalışmaları hakkında bilgilendirmede bulunan Rektör Omay,üniversitenin bölgeye ve kente yaptığı katkıya işaret ederek : “Gelinen nokta itibariyle Mardin Artuklu Üniversitesi, Mardin’in gelişiminde üstlendiği lokomotif görevinin yanı sıra başlatılan barış sürecinde de etkin bir görev üstlenmiştir.” ifadesini kullandı.

Üniversiteyi dinamik ve uluslararası kalitede eğitim veren bir kurum haline getirmek için kararlı ve etkin çalışmalar yaptıklarını belirten Prof. Dr. Omay, bir akademya olarak medeniyetler havzasında barışın sembolü bir şehrin üniversitesi oldukları sorumluluğu içinde hareket ettiklerini vurguladı.

Yaşayan Diller Enstitüsü’nün çalışmalarının anlatıldığı ziyarette Mardin’in tarihi siluetini ve mimari zenginliğini ortaya koyacak bütün çalışmalarda Mimarlık Fakültesi ve onun bünyesinde yer alan Restorasyon bölümünün her türlü fiili katkıyı sağlamaya hazır olduğunu söyledi.

Şehir sorunlarının çözülebilmesi ve hedeflenen kalkınmanın sağlanmasındabirlik, beraberlik ve kurumlararası koordinasyonun önemine işaret eden Mardin Valisi Mustafa Taşkesen ise kurumlar arası uyum ve dayanışmaya özel bir önem atfettiğini vurguladı.

Akademik bir kurum olarak Mardin Artuklu Üniversitesi’nin kurumsallaşan kimliğiyle şehrin sosyo-kültürel ve ekonomik gelişmişliğinde oynadığı rol ve buna ilişkin olumlu kazanımlara dikkat çeken Mardin Valisi Taşkesen ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek üniversite ile her alanda işbirliği ve istişare içerisinde olacaklarını belirtti.

Güncelleme Tarihi: 09 Temmuz 2014, 15:39

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER