banner113

Mardin Valisi Prof. Dr. Omay’ı ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanan son valiler kararnamesi ile Mardin Valiliği görevine atanan Vali Dr. Ahmet Cengiz, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay’ı ziyaret etti.

Mardin Valisi Prof. Dr. Omay’ı ziyaret etti

Rektör Serdar Bedii Omay’ın bir müddet önce Mardin Valisi Ahmet Cengiz’e yaptığı ziyaretin iadesi niteliğini taşıyan bu ziyaret vesilesiyle ağırlıklı olarak Mardin Artuklu Üniversitesinin gelişim süreci ve kuruluşundan bugüne kadar gerçekleştirdiği faaliyet ve atılımlar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Erkol ve Prof. Dr. Kadri Yıldırım’ın yanı sıra Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Zekiye Sarıkartal’ında hazır bulunduğu ziyarette Genel Sekreter Yardımcısı Cengiz Aydın’ın; üniversitenin akademik, bilimsel ve idari alanlarda yapılan bütün çalışmalarını sine- vizyon eşliğinde anlattığı sunumundan sonra Rektör Omay, üniversitenin kente yaptığı katkıya işaret ederek, “Gelinen nokta itibariyle Mardin Artuklu Üniversitesi, Mardin’in gelişiminde lokomotif görevi üstlenmiştir “ ifadesini kullandı.

Üniversiteyi, dinamik ve uluslararası kalitede eğitim veren bir kurum haline getirmek için kararlı ve etkin çalışmalar yaptıklarını belirten Omay, medeniyetler havzasında bulunan bir şehrin üniversitesi oldukları şuuruyla hareket ettiklerini vurgulayarak, Mardin’in tarihi ve mimari zenginliğini ortaya koyacak bütün çalışmalarda Mimarlık Fakültesi ve onun bünyesinde yer alan Restorasyon bölümünün her türlü bilimsel katkıyı sağlamaya hazır olduğunu söyledi.

Sorunların çözülebilmesi ve hedeflenen kalkınmanın sağlanmasının birlik, beraberlik ve kurumlararası koordinasyonla mümkün olabileceğinin altını çizen Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz ise, kurumlar arası uyum ve koordinasyona özel bir önem atfettiğini vurguladı.

Mardin Artuklu Üniversitesi’nin şehrin sosyo-kültürel ve ekonomik gelişmişliğinde oynadığı rol ve buna ilişkin olumlu kazanımlara dikkat çeken Mardin Valisi Cengiz bu ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek üniversite ile her alanda işbirliği içerisinde olacaklarını belirtti.

Güncelleme Tarihi: 15 Haziran 2013, 14:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER