Mardin Artuklu Üniversitesi Yeni Rektörü PProf. Dr. Ahmet AĞIRAKÇA Oldu

YÖK tarafından Artuklu Üniversitesi`nde yaşanan son olayların ardından Rektör Serdar Bedii Omay’ın görevden alınıp yerine İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ağırakça’nın getirildi.

Mardin Artuklu Üniversitesi Yeni Rektörü PProf. Dr. Ahmet AĞIRAKÇA Oldu
Prof. Dr. Ahmet Ağırakça yeni görevine bugün başlarken bir basın açıklaması yayınladı.

Ağırakça;

"Üniversitemizin değerli öğretim üyeleri, öğretim görevlileri, tüm akademik ve idari kadromuzu, sevgili öğrencilerimizi, güzide basın mensuplarımızı ve aziz Mardin halkını en derin sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.

Mardin Artuklu Üniversitemizle ilgili kamuoyuna yansıyan üzücü olayların ardından, Yükseköğretim Kurulunca üniversitemizin yönetiminde geçici bir görev değişimi gerekli görülmüş, tarafıma bu gün itibariyle vekil rektörlük görevi tevdi edilmiştir.

Bu görevim süresince Mardin Artuklu Üniversitesi’nin adını en iyi şekilde duyurmak ve ideallerimizdeki geleceğin üniversitelerine yakışır şekilde bağımsız ve tarafsızbir bilim merkezi haline getirmek üzere, üzerime düşen görevi büyük bir azim ve kararlılıkla yerine getirmeye gayret edeceğim. Devlet işlerinde süreklilik ve ciddiyet ilkesi ve işlerin devamlılığı yönüyle hiçbir işleyişin aksatılmadan sürdürüleceği bir anlayış ve görev bilinciyle görevimin başında olacağım.

Çalışmalarımızın her aşamasında ekip ruhu içerisinde, her düşünceyi kucaklayan ve barış sürecine doğrudan katkı sağlayan bir anlayışla, Mardin’in tarihi vizyonuna uygun bir şekilde, üniversitemizi akademik düzeyde daha ileriye götürmek, ülkemizin içerisinde bulunduğu barışı ve kardeşliği önceleyen “Yeni Türkiye” anlayışına uygun olarak büyük hedeflerle büyük projelere imza atmak adına çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz. Bu dönemde başta Yaşayan Diller Enstitümüz olmak üzere tüm akademik birimlerimiz en güçlü bir şekilde yoluna devam edecek; barış sürecine eğitim adına katkı sağlayacak her türlü akademik açılım üniversitemizce yapılacaktır. Bu günden sonra artık Mardin Artuklu Üniversitesi’ni tüm akademik camia ARGE ve inovasyon çalışmalarının yanı sıra, akademik ve bilimsel yayınları ile anacaktır. Bizler de siyasi ve etnik çekişmelerden ve kadrolaşma anlayışlarından uzak bir şekilde, tüm öğretim kadroları ve öğrenciler arasında sevgi, barış ve kardeşliği, huzur ve mutluluğu sağlamaya gayret göstereceğiz. Ayrıca üniversitemizde ısınma sorununun bugün itibariyle çözüldüğünü müjdelemek istiyorum.

Bu çerçevede bilimsel bir dil ile üniversitemizi bölgenin marka değeri haline getirmek için daha öncesinde yapılmış bütün olumlu çalışmaları destekleyecek, süreklilik ilkesi çerçevesinde Mardin halkını da sürekli eğitim süreci içerisine katarak sizlerin de desteğinizle üniversitemizi aynı zamanda bir kent üniversitesi şeklinde yöneteceğiz. Ülkemizde başlayan Yeni Türkiye’yi inşa çalışmalarına paralel olarak Yeni Mardin olgusunu üniversite olarak bütün kurum ve kuruluşlarla işbirliği halinde yerine getireceğiz.

Yeni dönemin üniversitemize, şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum"dedi.

Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2014, 13:20

derik47

YORUM EKLE
YORUMLAR
Vehbiye Öztürkatalay YERSEL
Vehbiye Öztürkatalay YERSEL - 9 yıl Önce

yeni görevinde başarılar.şehrimize hayırlı olmasını diliyorum.

SIRADAKİ HABER