Mardin Artuklu Üniversitesi Uzaktan Eğitime Hazır

Mardin Artuklu Üniversitesi güçlendirilen Uzaktan Eğitim Alt yapısı ile 23 Mart 2020 tarihinden itibaren 13 bin öğrencinin eğitimine devam etmesini sağlayacak.

Mardin Artuklu Üniversitesi Uzaktan Eğitime Hazır
YÖK Başkanı Prof. Dr. Saraç, küresel ölçekte yaşanan ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak ilan edilen olağanüstü durum karşısında tedbir amaçlı bir dizi önemli kararlar aldı.
Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, yeni tip corona virüsü (Kovid-19) salgını nedeniyle üniversitelere verilen üç haftalık tatil döneminden başlamak üzere ikinci bir açıklamaya kadar Üniversitelerin ‘Dijital, Uzaktan Eğitim' ile öğretime devam etmelerini istedi.

Dijital Dönüşüm Projesi kapsamında Uzaktan Eğitim Merkezinin güçlendirildiğini belirten Mardin Artuklu Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi (MAUZEM) Müdürü Fatih Ağalday, “Dijital Çağda Yüksek öğretimde Öğrenme ve Öğretme dersi ve yetkinliğinin dijital imkânlarla verilmesi konusunda bir hafta gibi kısa sürede güçlü bir alt yapı oluşturduk. Hali hazırda uzaktan eğitim veren bölüm ve programlarımız vardı. Biz bu sistemi tüm öğrencilerimize hitap edebilecek şekilde güncelledik. An itibari ile üniversitemizde bulunan 13. bin öğrenciye Uzaktan Eğitim programını uygulayacak içerik ve uygulama alanlarımız mevcut.” dedi.

Ağalday, YÖK bünyesinde oluşturulan YÖK-Dersleri projesi kapsamında ara yüzle erişime açık olacak bir havuz oluşturulduğunu ve Mardin Artuklu Üniversitesi tarafından hazırlanan dijital ders malzemelerinin ve tüm öğrenme kaynaklarının da uzaktan öğretim uygulamalarında kullanılmak üzere bu havuza ilave edileceğini bildirdi.
Dünyanın ve ülkemizin zor bir süreçten geçtiği bu olağanüstü dönemde Mardin Artuklu Üniversitesi olarak her türlü hassasiyetin gösterildiğini belirten Ağalday, eğitimin sekteye uğramaması için yoğun mesai harcadıklarını ifade etti.
Ağalday, öğrencilerin daha güvenli ortamlarda, ailelerinin yanında eğitim ve öğretimlerini sürdürmelerinin önemli olduğunu vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2020, 16:02

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER