Kızıltepeİlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali AZ´ın Dönem Sonu Mesajı

Kızıltepeİlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali AZ, okulların yarıyıl kapanmasıyla ilgili bir mesaj yayınladı.

Kızıltepeİlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali AZ´ın Dönem Sonu Mesajı
Kızıltepeİlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali AZ mesajında;"Büyük bir heyecan ve umutla başladığımız 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılının birinci dönemini huzur içinde tamamlamış olmanın sevincini yaşıyoruz. Karne alacakları için sevinçli olan öğrencilerimizin mutluluğunu, velilerin bekleyişlerini, öğretmenlerimizin de haklı gururunu içtenlikle paylaşmaktayız.

 Sevgili Öğrenciler;

        2018-2019 Eğitim Öğretim yılı birinci Dönemi boyunca göstermiş olduğunuz çalışma ve emeğinizin karşılığı olan karne heyecanınıza en kalbi duygularımla katılıyorum. Siz bizim istikbalimizsiniz. Ülkemizin yegâne değerleri olan sizlerin bilginiz, başarınız, güzel ahlakınız ve örnek davranışlarınız ile ülkemizi daha ileriye taşıyacağınıza inanıyorum. Unutmayınız ki karneleriniz sizin şahsiyetiniz veya zekânızın göstergesi değil; sadece dönem boyunca yaptığınız çalışmaların ve sergilediğiniz çabanın neticesidir. Çıkmış olduğunuz uzun ve yorucu maratonda bir nebze de olsa dinlenmeyi hak ettiniz. Bu tatili dinlenmenin yanı sıra kendinizi değerlendirmek için de bir fırsat olarak görmenizi, tatilde bol bol kitap okumanızı tavsiye ediyorum. İkinci döneme daha çalışkan ve istikrarlı olarak başlamanızı temenni ediyor; sizlere iyi tatiller diliyorum.

 

Saygıdeğer veliler;

    Çocuklarınızın aldığı karnelerin hiçbir zaman amaç değil araç olduğunu unutmayalım. Karnedeki notlar ise öğrencilerimizin değil, geçen dönem boyunca gösterdikleri performansın değerlendirilmesidir. Dolayısıyla pozitif bir yaklaşımla öğrencilerimizin başarılarını ödüllendirmek, onları motive etmek ve eksiklikleri tamamlamak siz velilerin önemli bir sorumluluğudur. Çocukların hayallerini ve başarılarını gerçekleştirmek doğrultusunda ilerledikleri yolda her zaman yanlarında olduğumuzu gösterelim. 2023 vizyonu içerisinde öğrencilerimizin okul içi ve sosyal hayatta milli ve manevi değerlere sahip çıkan, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif yönleri gelişmiş bireyler olarak da yetiştirmek Milli Eğitim Bakanlığının öncelikli hedeflerindendir. 21. yüzyıl becerilerine sahip, eleştirel düşünebilen, problemlere doğru ve analitik çözümler sunan birey olma yönünde öğrencilerimizin sizlere yapacağı her türlü istişare ayrı bir önem ifade etmektedir.

 

Kıymetli Meslektaşlarım;

    Gelecek planlamanın öznesi siz öğretmenlersiniz. Öğrencilerimiz ve onlarla birlikte şekillenecek olan ülkemizin geleceği sizlere emanettir.  Biliyorsunuz ki eğitim meselesi “insan” meselesidir. İnsanı fiilen biçimlendiren ise öğretmenlerdir. Sizin hoşgörülü, sabırlı, özverili ve sevgi dolu yüreğiniz sayesinde yetiştirdiğiniz öğrencilerle bu ülkeyi çağdaş uygarlık seviyesine taşıyacağınıza inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle çocuklarımızın akademik ve manevi gelişmeleri için gösterdiğiniz üstün çabalardan dolayı ve bu dönem de öğrencilerimize milli, manevi, ahlaki, insani, edebi değerleri kazandırmak için  göstermiş olduğunuz yüksek gayretleriniz için siz değerli meslektaşlarıma teşekkür ediyor, güzel bir tatil diliyorum.

      Herkesin, bu kısa tatil dönemini bir fırsata dönüştürüp daha enerjik, daha yenilenmiş ve istikrarlı olarak II. Yarıyıl dönemini karşılaması temennisi ile iyi tatiller diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum"dedi.

Güncelleme Tarihi: 22 Ocak 2019, 20:43

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER