Kızıltepe’de“2023 Eğitim Vizyonu Çalıştayı”Yapıldı

Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “2023 Eğitim Vizyonu Çalıştayı”yapıldı.

Kızıltepe’de“2023 Eğitim Vizyonu Çalıştayı”Yapıldı

Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü “2023 Eğitim Vizyonu Çalıştayına” İlçe Kaymakamı Mehmet YÜZER, İl Milli Eğitim MüdürüYakup SARI, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet  Ali AZ’ın Şube Müdürleri Muhsin CESUR, Hıdır Begtaş, Hüseyin Mete, Ak Parti İlçe Başkanı Aydın Yücedağ, MKYK Üyesi Zeynep Alkış, ilçe müftüsü Masum TAŞÇI ve çok sayıda konuk katıldı.

Çalıştayda; 2023 Eğitim Vizyonu Felsefesi, Temel Politika, İçerik ve Uygulama, Okul Gelişim Modeli, Öğrenme Analitiği Araçlarıyla Veriye Dayalı Yönetim, Ölçme ve Değerlendirme, İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi ve Yönetimi, Okulların Finansmanı gibi konular yer aldı.

SARI, “Bakanlığımızın belirlediği yol haritası doğrultusunda eğitim politikalarımızı planlarken her insanın kendini gerçekleştirme emelinden yola çıkıyoruz. Öğrencilerin yaradılıştan gelen kabiliyetleri çerçevesinde eğitim almalarını destekleyen, bir ufuk açarken aynı zamanda rehberlik eden, milli ve manevi değerlerin ışığında, bireyleri sevgide ve iyilikte birleştiren, ötelemeyen, kaynaştıran, çağın ve ülkemizin ihtiyaçlarına odaklı bir anlayışı kucaklıyoruz” ifadelerine yer verdi.”

 Kızıltepe Sınav Kolejinde  11 moderatör ve 200 katılımcının bulunduğu çalıştay 03/04/2019 tarihinden itibaren iki gün boyunca devam edecektir. Düzenlenen çalıştayın amacı  Milli Eğitim Bakanı Ziya SELÇUK tarafından 23 Ekim 2018 tarihinde açıklanan 2023 Eğitim Vizyonu belgesinin Kızıltepe’de  alanında uzman yönetici ve öğretmenler tarafından çalıştayda derinlemesine inceleneceği belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 15 Ocak 2019, 11:37

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER