Kızıltepe'de Suriyeli Öğrencilerin Karne Sevinci

Kızıltepe ilçesinde 2016–2017 Eğitim ve Öğretimin birinci yarıyıl tatili nedeniyle 516 Suriyeli öğrenci karne sevinci yaşadı.

Kızıltepe'de Suriyeli Öğrencilerin Karne Sevinci

Kızıltepe ilçesinde Eğitim-Öğretim gören bin 516 Suriyeli öğrenci karne sevinci yaşadı.

Mardin'in Kızıltepe ilçesi Anafartalar ilk ve ortaokulunda eğitim-öğretim gören Suriyeli öğrenciler karne sevincini öğretmenleriyle birlikte yaşadılar.

Karne dağıtımı ile ilgili açıklamalarda bulunan Anafartalar ilk ve ortaokulu müdürü Mehmet Ali Demir, Suriyeli öğrencilerin okula iyi uyum sağladıklarını belirterek karne sevinçlerini birlikte yaşadıklarını söyledi.

Demir, "Bugün bizim için çok sevinçli bir gün 2016-2017 eğitim-öğretimin birinci devresini bitirdik. Bizi ayrıca mutlu eden bu sene 50 Suriyeli öğrenci diğer öğrencilerimizle beraber eğitim öğretime kattık. Burada ki Türkiyeli arkadaşlarıyla beraber Eğitim-Öğretime devam ettirdiler ayrıca geçici öğretmen kapsamında bizim okulumuza tahsis edilen bir öğretmen arkadaşımız tarafından eğitim öğretime dahil edildiler. Öğrencilerimiz okula çok güzel uyum sağladılar. Öğrencilerimizin çoğu şuan Türkçe'yi çok iyi konuşuyor okuma-yazma konusunda da baya başarılı bir şekilde devam ediyorlar. Bugün ayrıca karnelerini aldılar karne sevinçlerini birlikte paylaştık onları çok seviyoruz. İnşallah başarılı bir şekilde onları bu okuldan mezun etmeyi düşünüyoruz." diye belirtti.

Öğrencilerden Silva Sado öğretmenlerini ve okulunu çok sevdiğini belirterek karne notlarının da iyi olduğunu ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 26 Ocak 2017, 13:57

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER