banner113

Kızıltepe’de Ortaokullar Arası Siyer Yarışması Yapıldı

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde ortaokullar arası siyer yarışması düzenlendi.

 Kızıltepe’de Ortaokullar Arası Siyer Yarışması Yapıldı
Kızıltepe ilçe merkezinde bulunan ortaokullar arası siyer yarışması düzenlendi. Furkan doğan Anadolu kız imam hatip Lisesinde yapılan siyer yarışmasına katılan 15 ortaokul öğrencileri kıyasıya yarıştı. Cüneyd Suavi’nin “Gençler için Peygamber Efendimiz” kitabından hazırlanan 20 soru öğrencilere soruldu.
Yapılan yarışma ile ilgili açıklamada bulunan Furkan doğan Anadolu kız imam hatip Lisesi müdürü Mehmet Nur Çeçan, bu tür etkinliklerle Amaçlarının öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırıp peygamber efendimizin güzel yaşantısının aşılamak olduğu söyledi.
 Çeçan, “Ortaokullar arası Peygamber Efendimizin hayatıyla ilgili yapılan siyer yarışması Cüneyd Suavinin “Gençler için Peygamberimiz” (s.a.v.) adlı kitabından yapılıyor. Bu tür etkinlerin amacı öğrencilerimize kitapları sevdirmek, okutmak böyle etkinliklerin asıl amaçlarımızdan önemli olanı ise Peygamber efendimizi (s.a.v) tanıtmak güzel yaşantısını genç yaşta kazanmalarını sağlamak öğrencilerimize bu bilinci aşılamak tüm öğrencilerimizi tebrik ediyoruz. Şuan 15 ortaokulumuz yarışmaya katıldı. İnşallah gelecek sene daha da katılım çoğalacak ilk üçe giren okullarımıza başarı belgesi ile çeşitli hediyeler diğer okullarımıza ise katılım belgesi ile çeşitli ödüller verilecek.” Dedi.
Yarışma sonucunda eşit puanlara sahip olan Furkan Doğan, Özcan Yıldız imam Hatip Ortaokul ile Vatan Ortaokul öğrencilerine ek 10 soru soruldu.
Kıyasıya birincilik için ter döken öğrenciler ek sorular sonucunda ev sahibi Furkan doğan Anadolu kız imam Hatip Lisesi Ortaokulu 1. Özcan Yıldız İmam Hatip Lisesi Ortaokulu 2. Vatan ortaokulu ise 3. Oldu.
İlk üçe giren okul öğrencilerine başarı belgesi ve çeşitli hediyelerle verilirken, diğer yarışmacılara ise katılım belgesi ile çeşitli hediyeler verildi.(Mehmet Aslan-İLKHA)

Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2015, 09:25

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER