Kızıltepe’de Meslek Liselerinin Tanıtım Toplantısı Yapıldı

Mardin’de, Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin tanıtımı için toplantı düzenlendi.

 Kızıltepe’de Meslek Liselerinin Tanıtım Toplantısı Yapıldı

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde Koçhisar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde basına yönelik, meslek liselerinin tanıtım toplantısı yapıldı. 

Toplantıya; Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Az ve şube müdürlerinin yanı sıra okul müdürleri ile gazeteciler katıldı.

Toplantıda konuşan Milli Eğitim Müdürü Az, meslek liselerinin aynı zamanda akademik eğitime de zemin hazırlayan okullar olduğunu belirtti.

Tercih dönemleri için başlayan kayıtlarda son günlere gelindiğini hatırlatan Az, “Geçen hafta proje okulu olan imam hatip liseleri ile ilgili toplantı yapmıştık. Bugün ise meslek liselerimiz ile ilgili toplantı yapmayı uygun gördük. Kızıltepe’de 6 meslek lisemiz var ve bu meslek liselerimizde yaklaşık 4 bin 500 öğrencimiz bulunuyor. Bakanlığımız, özellikle tercih döneminde okullara göre bir oran belirledi. Bu orana göre meslek liselerimizin oranı yüzde 40 civarında yapılması gerekiyor. Bizim ilçemizde de ortalama yüzde 40 civarında kontenjan ayrıldı. Şu an da meslek liselerimizin bin 500 kontenjanı var." dedi.

"Meslek liseleri kat sayı nedeniyle halen de çok tercih edilmiyor"

Meslek liselerinin kat sayı uygulaması nedeniyle halen çok tercih edilmediğini dile getiren Az, "Meslek liseleri daha önce kat sayı meselesinden dolayı tercih edilmiyordu. Maalesef halen de çok tercih edilmek istenmeyen bir konumda. 6 meslek lisemiz var bunların her birinde çok farklı bölümler var. Günümüzde gerek sosyal gerekse ticari hayatta ileriye dönük meslek edinme noktasında öğrencilerimizin tercih edebilecekleri son derece olumlu, faydalı ve ihtiyaca binaen ileride rahatlıkla iş bulabilecekleri alanlarımız var. Dolayısıyla öğrencilerimiz o eski genel kanıyı, yargıyı bir tarafa bırakmalı ve velilerimizle beraber bunu bu şekilde değerlendirmelidirler. Bu şekilde değerlendirdiklerinde inanıyoruz ki çok daha sağlıklı bir şekilde tercih yapabilecekler ve ileriye dönükte meslek tercihlerinde ve meslek edinmelerinde çok ciddi bir katkı sağlamış olacaklar." şeklinde konuştu.

"Meslek liseleri akademik eğitime de zemin hazırlıyor"

"Meslek liseleri sadece eğitim veren değil, aynı zamanda akademik eğitime de zemin hazırlayan okullardır" diyen Az, son olarak şunları söyledi:

"Öğrencilerimiz, 4 yıllık bir eğitimin ardından meslek edinmekle kalmayacak, aynı zamanda üniversite tercih etme noktasında da diğer okullarımızdan herhangi bir farkı olmadan, eşit şartlarda sınava girme ve akademik eğitimini tamamlama şansına sahip olacaklar.  Meslek liseleri bu anlamda diğer liselerimizden belki daha avantajlı bir konumda da olmuş oluyor. Ayın 13’üne kadar tercihler devam ediyor. Bin 500 öğrencimizi kayıt yapmaları için meslek liselerine bekliyoruz.” (Mehmet Aslan-İKHA)

Güncelleme Tarihi: 18 Temmuz 2018, 14:32

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER