banner113

Kızıltepe’de Kürtçe eğitim verecek okulun açılışı yapıldı

Kızıltepe ilçe merkezinde Kürtçe eğitim verecek Dibistana Ferhat Kurtay okulunun açılışı yapıldı

Kızıltepe’de Kürtçe eğitim verecek okulun açılışı yapıldı

Kızıltepe ilçesinde, KURDİ-DER, Eğitim Sen ve MAPER şubelerinin çalışmaları sonucunda Bahçelievler Mahallesi'nde Kürtçe eğitim verecek Dibistana Ferhat Kurtay okulu açıldı.

 

Bahçelievler Mahallesi Ferhat Kurtay Halkevinde, Ferhat Kurtay adı verilen Kürtçe okulun açılışına HDP Mardin milletvekili Gülser Yıldırım, Milletvekili adayı Erol Güler, Kızıltepe Belediye eşbaşkanları, eşbaşkan yardımcıları, HDP-DBP il-ilçe örgütleri, Dernek ve sendika temsilcileri ile Ferhat Kurtay'ın ablası Rabia Kurtay’ın yanı sıra öğrenci ve aileleri katıldı.

 

Açılışta konuşan HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, Emeği geçenlere teşekkür ederek, herkesin kendi diline sahip çıkması gerektiğini belirtti. Bir halkın en büyük onurunun dili ve toprağı olduğunu ifade eden Yıldırım, "Bizler 40 yıldır bu topraklarımızda özgür bir yaşam için mücadele ile bedeller vermekteyiz. Ve bizler bu mücadele süresince hiçbir zaman teklik anlayışı çerçevesinde halkları asimile etmeye çalışmadık. Tüm halkların kendi dili ve kimliği ile güzel olduğuna inanarak onlara yaklaştık. Çünkü bir ülkede yaşayan tüm halklar kendi dilleri ile konuştukları zaman, o ülke güzel olur" diye konuştu.

Konuşmanın ardından Dibistana Ferhat Kurtay okulunın açılışı yapıldı.

Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2015, 08:36

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER