banner113

Kızıltepe’de 65 bin 712 Öğrenci Karne Aldı

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde 2014-2015 eğitim öğretim yılında 232 okulda eğitim öğretim gören 65 bin 712 öğrenci ilk dönem karnelerini alıp 2 hafta sürecek yarıyıl tatiline girdi.

Kızıltepe’de 65 bin 712 Öğrenci Karne Aldı


İlçe merkezinde bulunan Cumhuriyet ilk ve ortaokulunda düzenlenen karne törenine Kızıltepe kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş ilçe milli eğitim müdürü Mehmet Sabahattin Genç, öğretmenler, öğrenciler ile velileri katıldı. Törende öğrencilere karnelerini takdim eden Kaymakam Ermiş, başarılar dilerken, karne notlarının öğrencilerin kişiliklerini göstermediğini söyledi. Ayrıca cumhuriyet okulunda TEOG sınavında dereceye giren 20 öğrenciye ise çeşitli hediyeler verildi.
Törende bir konuşma yapan ilçe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, şunları söyledi. “öğrencilerimizi çok heyecanlı görüyorum tabi bizde yaşadık. Karne günleri sizler için bir bayram tabi karne aldıktan sonra belki bazılarının yüzünde tebessüm artacak bazılarının ise azalacak ama karne  notları çocukların kişilik notları değil bi defa bunu unutmamak lazım karne notları sadece çocuklarımızın ödevlerinin yapması gayret ve çalışkanlıkların göstergesi bu her zaman yapılabilecek bir şey karnesinde düşük not olan çocuklarımız anne babalarının yani sizlerin desteğiyle her zaman düzeltebilirler 15 günlük tatil içerisinde özellikle dersleri zayıf olan öğrencilerimizle biraz daha ilgilenirsek notlarının düzeltilmesini sağlarız. Asla çocuklarımıza kızmayalım çocuklarımız korkuyla evlerine gelmesinler.” Tavsiyesinde bulundu.
 Çocuklara da seslenen kaymakam Ermiş, karne sizin ne kadar iyi bir insan olduğunu göstermez veya terside bunun için geçerli karnenizin zayıf olması sizin kötü bir insan olduğunun anlamına gelmez. Önünüzde 15 günlük bir tatil var tatilde bol, bol uyuyacaksınız. Bol bol oynayacaksınız ama en az birer tanelik kitap okuyun ve günde en az bir saat derslerinizi tekrar edin.” Dedi.(Mehmet Aslan-İLKHA)

Güncelleme Tarihi: 23 Ocak 2015, 12:57

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER