banner113

Kızıltepe’de 32 derslik kız imam hatip lisesi yapılıyor

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde 32 derslik 300 kapasiteli yatılı kız imam hatip lisesi yapılıyor.

Kızıltepe’de 32 derslik kız imam hatip lisesi yapılıyor
Kızıltepe ilçe merkezine bağlı ipek mahallesinde 32 derslik 300 kapasiteli yurtlu kız imam hatip lisesinin kaba inşaatı bitme aşamasına geldi.
Yeni Yapılan kız imam hatip lisesinin çalışmalarını yerinde inceledikten sonra yapılan çalışmayla ilgili açıklamada bulunan ilçe milli eğitim müdürü Mehmet Sabahattin Genç, 32 derslikli imam hatip lisesinin 300 kapasiteli yurduyla önümüzdeki eğitim öğretim yılına yetiştirilmek üzere çalışmaların hızlı bir şekilde sürdüğünü söyledi.
İlçe milli eğitim müdürü Genç, “Yapılmaya başladığımız imam hatip lisesinin inşaat alanı içerisindeyiz.  Eğitim binamız 32 dersliktir. Bitişiğindeki yan binamız ise 300 kişilik yurt kapasiteli binamızdır. İnşallah önümüzdeki eğitim öğretim yılına yetiştirilmek üzere 32 derslikli imam hatip lisesi ile 300 kapasiteli yurdumuz ilçemizdeki halkımızın hizmetine girecektir. Ayriyeten Mesleki Teknik Eğitim merkezinde 17 dersikli inşaatımız devam etmektedir. Hızla yapımı sürmektedir. Geçen hafta itibariyle Ali Rıza Alparslan Anadolu Lisemizin yanında bulunan 24 derslikli Turgut Özal İlkokulu binamızı teslim aldık. O muhitte çok ciddi anlamda ilkokul öğrencilerimizin sıkıntısı mevcuttu o 24 dersliği teslim almamızla birlikte inşallah oda önümüzdeki eğitim öğretim yılında faaliyete girecek. Furkan Doğan kız imam hatip lisesi yanında bitme aşamasında olan Furkan doğan kız imam hatip ortaokulu binamızı önümüzdeki hafta inşallah geçici kabulünü teslim alacağız.” Diye belirtti.
 İlçede yeni 15 okulun yapılması için çalışmalara başladıklarını söyleyen Genç, “Ayrıca 2015 eğitim öğretim yılı ve yatırım programı çerçevesinde 15 tane okulun Kızıltepe ilçemize yapımı ile ilgili yatırım programına yapılması ile ilgili olarak yatırım dosyamızı mili eğitim müdürlüğüne teslim etik. İlçemizde bulunan eski maliye binasının maliye bakanlığından talep edip orayı ilkokula çevirme planımız var. Bu konudaki talebimizi de defterdarlığımız aracılığıyla maliye bakanlığına ilettik. Cevabı bekliyoruz.” dedi. (Mehmet Aslan-İLKHA

Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2015, 08:01

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER