Kızıltepe Toki İlkokulundan Kardeş Köy Okuluna Ziyaret

Kızıltepe Toki İlkokulu kardeş köy okulu olarak belirledikleri Yukarı Çimenlik İlkokulunu ziyaret ettiler.

Kızıltepe Toki İlkokulundan Kardeş Köy Okuluna Ziyaret

Kızıltepe Toki ilkokulu 1-D sınıfının geleneksel hale getirdiği Kardeş Köy Okulu Projesi kapsamında bu yıl Kızıltepe Yukarı Çimenlik İlkokulunu ziyaret ettiler.

Kızıltepe Toki ilkokulu 1-D sınıfı öğrencileri Kardeş okullarına bot, mont, oyuncak, mangala zeka oyunu ve kırtasiye malzemelerini  hediye ettiler.  

Sınıf öğretmeni Ramazan AY “ Geleneksel hale getirdiğimiz kardeş köy okulu projesiyle öğrencilerimize yardımlaşma dayanışma duygularını hedefliyoruz. Paylaşmak güzel bir duygudur. Maalesef paylaşmayı unuttuk. Bu vesileyle öğrencilerimize paylaşmayı, her zaman tüketmek yerine paylaşmanın önemini kavratmaya çalışıyoruz. Saatlerce belki de günlerce anlatamadığınız bir davranışı yerinde uygulamayla bir kaç dakikada verebiliyorsunuz. Bizler de çocuklarımıza bu duyguları aşılamaya çalışıyoruz. İnşaallah öğrencilerimiz yardımlaşma ve paylaşmayı sadece bir gün değil ömürleri boyunca yaparlar. Diğer okullarımız da bu tür projelere imza atabilirler. Orda bir köy var uzakta, o köy bizim kardeş köyümüzdür, deyip yardıma gidilebilir. Bu vesileyle etkinliğimize katkıda bulunan öğrenci- velilerime, okul idaremiz Abdurrahman-Musa Beylere; Gülsen-Canan hanımlara, İMKB müdürü Müslüm Beye, okul öğretmenlerimize, köy öğretmenimiz Şirvan Hanıma çok teşekkür ediyorum. “ dedi.

 

Güncelleme Tarihi: 03 Ocak 2020, 21:12

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER