banner113

Kızıltepe ‘Telafide Ben de Varım’ dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın "Telafide Ben de Varım" programı çerçevesinde yürütülecek eğitim süreci Mardin Kızıltepe ilçesinde başladı.Başvuruların alındığı etkinliklere, öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Kızıltepe  ‘Telafide Ben de Varım’ dedi.
Kızıltepe 'de Millî Eğitim Bakanlığımızca okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise kademesinde eğitim gören öğrenciler için hazırlanan "Telafide Ben de Varım" programının ilk haftası dolu dolu geçti.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın "Telafide Ben de Varım" programı ile 2023 Eğitim Vizyonu hedefleri doğrultusunda eğitimde fırsat adaletini sağlamak, okullar arasındaki başarı farklılıklarını azaltmak, öğrencilerin çok yönlü gelişimlerini fiziksel, sosyal-duygusal ve akademik programlar ile desteklemeyi amaçlamaktadır.
5 Temmuz-31 Ağustos tarihleri arasında devam edecek olan ‘Telafide Ben de Varım’ programıyla, öğrencilerin sosyal, kültürel, akademik ve sportif  gelişimlerinin artırılması amaçlanıyor.Gönüllülük esasına göre öğretmen, öğrenci ve velilere yönelik eğitim faaliyetlerini içeren program; fiziksel, sosyal-duygusal, akademik gelişim ve özel eğitim alanı olmak üzere dört ana temaya uygun planlandı.
Anadolu masalları, bireysel sporlar ve takım sporları, doğa yürüyüşü, drama etkinliği, robotik kodlama, STEM eğitimi ve siber güvenlik gibi faaliyetlerin yer aldığı ‘Telafide Ben de Varım’ programı ile öğrenciler, yaz dönemini dolu dolu geçirme fırsatı bulacak.
Uygulamalı eğitimin ön planda olduğu tasarım beceri atölyeleri de yaz döneminde etkin olarak kullanılacak. Akademik bilgiyi beceriye dönüştürmeyi hedefleyen, çocuklara yetenekleri doğrultusunda pratik kazandırmayı amaçlayan atölyelerde; seramik, geleneksel el sanatları, oyuncak yapımı gibi miniklerin el becerisini geliştiren faaliyetlerin yanı sıra özel eğitim öğrencilerine yönelik faaliyetlere de yer verilecek.
Telafi dönemindeki okuryazarlık çalışmaları kapsamında; masal anlatıcılığı, Anadolu masalları, yaratıcı kitap okuma ve yaratıcı yazma gibi etkinliklerin yanında Türk Edebiyatı’nın en önemli eserlerinden olan Dede Korkut Hikâyeleri de ele alınacak.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Rışvan Dündar;’’ Milli Eğitim Bakanlığımız ‘Telafide Ben de Varım’ programı kapsamında 5 Temmuz ile 31 Aralık tarihleri arasında tüm okullarımızda telafi programları uygulanmaya başladı. Telafi programlarımızın amacı, öğrencilerimizin sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal alanlarda salgın döneminde yapamadıkları çalışmaları okullarımızı açarak burada gerçekleştirmek. Milli Eğitim Bakanlığımızca başlatılan‘Telafide Ben de Varım’ programı ile ilgili sürecin Kızıltepe’de de etkin ve verimli bir şekilde yürütülüyor. Etkinliklere, öğrencilerimizin  ve göğretmenlerimizin gösterdiği yoğun ilgiden çok memnunuz. Özveriyle çalışan tüm öğretmenlerimize ve bizlere her zaman büyük destek veren velilerimize teşekkür ederim. Çocuklarımız, birbirinden farklı etkinliklerin yer aldığı telafi programıyla, yaz döneminde akranlarıyla bir araya gelerek eğlenirken öğrenecek. Bu temennilerle , öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve velilerimizin güzel bir yaz geçirmelerini temenni ediyorum.” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 30 Temmuz 2021, 09:59

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER