Kızıltepe Süleyman Demirel İlkokulunda “Çocuk Trafik Eğitim Parkı” projesi hayata geçirildi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi, geleceğin şoförleri olan çocuklarımızın trafik eğitimleri için okullarda “Çocuk Trafik Eğitim Parkı” projesini hayata geçirdi.

Kızıltepe Süleyman Demirel İlkokulunda  “Çocuk Trafik Eğitim Parkı” projesi hayata geçirildi.
Bu kapsamda Mardin Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Daire Başkanlığı, Artuklu, Midyat, Kızıltepe ve Nusaybin ilçelerinde mekanı uygun olan okullarda trafik eğitim parklarını yaparak öğrencilerin hizmetine sundu. 10 ilçenin tamamında ve mekanı uygun olan Mardin’de ki bütün okullarda yapılacak olan trafik eğitim parklarıyla, öğrencilere trafik kuralları, eğitmenler tarafından uygulamalı olarak gösterilecek. Belediye tarafından, eğitimlerin sürekliliği için trafik parklarının büyüklüğüne göre okullara, dört tekerlekli bisiklet ve seyyar plastik levhalar hediye ediliyor.

Proje hakkında açıklama yapan Vali/Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan V. Mustafa Yaman, “Mardin Büyükşehir Belediyesi olarak geleceğimizin şoförleri olan çocuklarımıza trafik kurallarını uygulamalı olarak öğretmek için okullarımızın bahçelerine, Çocuk Trafik Eğitim Parkları yapıyoruz.” dedi.

-Geleceğin şoförleri yetiştiriliyor

“Geleceğin şoförlerini yetiştiriyoruz” diyen Yaman “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı trafik kuralları konusundan uygulamalı olarak eğitmek için “Çocuk Trafik Eğitim Parkı” projesini hayata geçirdik. Okullarımızın bahçelerinde yaptığımız bu parklarda eğitmenlerimiz tarafından öğrencilere dersler verilecektir. Ulaştırma Daire Başkanlığımıza bağlı ekipler tarafından şuana kadar Artuklu, Midyat, Kızıltepe ve Nusaybin ilçelerinde bazı okullar pilot uygulama olarak seçildi. Bu projeyi il genelinde mekanı uygun olan tüm okullarımıza yaymayı hedefliyoruz.” diye konuştu.

-Çocuk Trafik Eğitim Parklarının tüm ihtiyaçları belediyeden

Çocuk Trafik Eğitim Parklarının tamamen belediye tarafından yapılan ihtiyaçlarının karşılandığını açıklayan Yaman, şunları belirtti:

“Ulaştırma Daire Başkanlığı ekipleri tarafından Kızıltepe ilçesi Süleyman Demirel Okulu bahçesinde trafik eğitim parkının çizimi gerçekleştirildi. Trafiğin tüm kurallarının çizildiği park için okulumuza, 7 bisiklet ve seyyar plastik levhalar hediye ettik. Eğitimler sürekli şekilde devam edecek. Çocuklarımızın uygulamalı trafik kurallarını öğrenmesini hedefliyoruz. Böylelikle geleceğimiz olan çocuklarımızı trafik konusunda tam donanımlı bireyler olarak yetiştireceğiz.”

Güncelleme Tarihi: 24 Aralık 2017, 10:27

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER