Kızıltepe Furkan Doğan Kız İHL'de geleneksel aşure programı düzenlendi

Muharrem ayı dolayısıyla Kızıltepe Furkan Doğan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde aşure programı düzenlendi.

Kızıltepe Furkan Doğan Kız İHL'de geleneksel aşure programı düzenlendi

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde Muharrem ayı dolayısıyla Furkan Doğan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde aşure programı düzenlendi.

Program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra AK Parti MKYK üyesi Orhan Miroğlu, AK Parti Kızıltepe İlçe Başkanı Aydın Yücedağ, HÜDA PAR ilçe Başkanı Abdullah Kavan, İlçe Müftüsü Masum Taşçı ve Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Şerif Öter, hazırlanan aşureyi kaplara doldurarak katılımcılara dağıttılar.

Yapılan etkinlik hakkında açıklamada bulunan Okul Müdürü Züleyha Feyza Batıhan, bu tür programlarla öğrencilere kardeşliği ve paylaşmayı anlatmaya çalıştıklarını söyledi.

Batıhan, “Kızıltepe Furkan Doğan Kız İmam Hatip Lisesi olarak okul olarak aşure programının üçüncüsünü düzenledik. Muharrem ayı dolayısıyla geçen yıl olduğu gibi bu yılda bin kişilik aşure hazırladık. Bundaki amacımız hem öğrencilerimize paylaşmayı kardeşliği anlatmak, hem de bu bereketi ve kardeşliği bütün Kızıltepe ile paylaşmak.  Aynı zaman da bütün halka imam hatipleri sevdirme adına yaptığımız bir faaliyetti. Herkesimden baya bir katılım oldu. Herkese teşekkür ediyoruz. İnşallah her yıl bu tür faaliyetlerimiz devam edecek.” şeklinde konuştu.

Programa AK Parti MKYK üyesi Orhan Miroğlu, AK Parti Kızıltepe İlçe Başkanı Aydın Yücedağ, HÜDA PAR ilçe Başkanı Abdullah Kavan, İlçe Müftüsü Masum Taşçı, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Şerif Öter, ilçedeki okul müdürleri okulun idareci, öğretmenleri, öğrencileri ve veliler katıldı. (Mehmet Aslan-İLKHA)

Güncelleme Tarihi: 13 Ekim 2018, 14:37

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER