banner113

Kızıltepe Eğitim Sen: “Yeni atanan öğretmenlere baskı yapılıyor“

Kızıltepe Eğitim Sen temsilciliği okul sorunlarını milli eğitime bildirdi

Kızıltepe Eğitim Sen: “Yeni atanan öğretmenlere baskı yapılıyor“
Kızıltepe Eğitim Sen temsilciliği ilçe milli eğitim müdürlüğüne giderek okul sorunlarını iletip bunları çözülmesini talep etti.

Köy ve ilçe merkezindeki okulları dolaşıp tüm sorunları tespit ettiklerini belirten Eğitim sen Kızıltepe temsilcisi Hamit Güngör yaptığı açıklamada şöyle dedi:

“ Eğitim örgütleme komisyonu olarak köy okullarımızda yaptığımız bazı tespitler vardı köy ve şehirdeki okulları ziyaret ettik ve bazı sorunların tespitinde bulunduk biz o sorunları milli eğitime aktarmak için milli eğitim yetkilileri ile birebir görüşmelerde bulunduk son dönemlerde Memur Sen’in Kürdistan’da bir yapılanması oldu ve buna yönelik ciddi baskılar olduğu ortadadır.

Bundan okulun fiziki şartlarından tutun da yeni atanan öğretmen arkadaşları ve diğer öğretmen arkadaşlara baskı uygulayarak tehdit ederek şantaj uygulayarak bir şekilde üye kazanmaya çalışmaktadırlar. Memur Sen’in bu yaptıkları ve milli eğitimin de bu noktada duyarsızlığı nedeniyle bizde milli eğitim müdürlüğü yetkilileri ile bire bir görüştük bundan sonraki süreçte doğabilecek bütün sorunları da milli eğitim müdürlüğünde olduğunu ve buna acilen bir çözüm bulmaları noktasında da çağrıda bulunduk.

Bizim amacımız sendikal anlayışın gerçek anlamda yürümesidir. Eğer bu şekilde yürümese de biz Eğitim sen olarak net bir şekilde buna karşı dik duruşumuzu sergileyeceğiz. Tüm emekçi arkadaşlarımızın tüm öğretmen arkadaşlarımızın yanında olduğumuzu onlara destek olduğumuzu aynı zamanda her türlü sorundan dolayı da onlara yönelik bir koruma kalkanı olacağımızı biz burada bir daha belirtiyoruz. Bundan sonraki süreçte de umarım sendikal faaliyet anlamında da ciddi değişiklikler olup o şekilde emekçi arkadaşlarımızın da mağdur olmaması şeklinde yürütülür.

Mülakat sisteminden bahs ediyorlar mülakat sistemi diye bir şey söz konusu değildir milli eğitim müdürlüğünde yaptığımız görüşmelerde bu açıkça ortaya çıkmıştır. Kesinlikle bu tarz şantajlara bu tarz tehditlere papuç bırakmayacağız ve bundan sonraki süreçte de hukuki olarak Eğitim Sen üzerine düşen bütün görev ve sorumlulukları yerine getirecektir. “ dedi.

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2015, 09:16

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER