Kızıltepe Anafartalar Ortaokulu Tubitak Bilim Fuarı Bir Coşku İle Yapıldı

Anafartalar Ortaokulu TUBİTAK Bilim fuarı renkli görüntülere sahne oldu.

Kızıltepe Anafartalar Ortaokulu Tubitak Bilim Fuarı Bir Coşku İle Yapıldı

Kızıltepe’de Anafartalar Ortaokulunda düzenlenen Bilim fuarında 5 danışman öğretmenin nezaretinde 60 öğrencinin çalışmaları sonucu Fen Bilimleri alanında 8, sosyal bilgiler alanında 4, rehberlik alanında 4 ve Matematik alanında 4 proje olmak üzere toplam 20 proje hazırlandı.

 

TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarına Kızıltepe  İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Az, Halk Eğitim müdürü M.Hadi Gökdemir, Eğitim Bir sen Kızıltepe şube başkanı Tarık yılmaz, okul idaresi, Öğretmenler Öğrenciler, öğrenci velileri ile STK temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirildi. Renkli görüntülere sahne olan fuar konferans salonunda yapılan açılış konuşmaları ile başladı. Burada okulun başarılı öğretmenlerine teşekkür belgeleri verildi. Konuşmaların ardından yapılan kurdele kesimi ile gerçekleşen bilim fuarı açılında okul folklor ekibinde yer alan öğrencilerin folklor oyunları ile devam etti. Milli eğitim müdürü az ve beraberindekiler Fuar stantları tek tek gezerek öğrencilerin kendi ağzından, yaptıkları projelerin önemini dinledi. Projelerini Öğretmenlerine ve misafirlere anlatan çocuklar durumdan oldukça keyif aldıkları gözlerden kaçmıyordu. Fuar yemek ikramıyla sona erdi.

 

Kızıltepe Anafartalar Ortaokulu konferans salonunda gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını yapan okul müdürü Mehmet Ali Demir, bu yıl üçüncüsünü düzenledikleri TÜBİTAK 4006 bilim fuarının açılışının mutluğunu yaşadıklarını belirtti.

‘’Bu gün bizim için ve öğrencilerimiz için tarihi bir gün’’

 

 

Mehmet Ali Demir; Bu gün bizim açımızdan öğrencilerimiz açısından gerçekten özel, Tarihi bir gün. Unutmamalıyız ki eğitim sevgidir, mutluluktur, bilimdir. Bilim ve sevgi ise paylaşıldıkça çoğalan bir değerdir. Öğretmen ve öğrencilerimizin fedakarlıkları geleceğe yönelik vizonları özenle büyüttükleri hayalleri kısacası bu günün görüntüsü onların geçmişteki hayalleridir aslında. Hepimizin bildiği üzere bilim fuarları, öğrenmeye istekli meraklarıyla, araştırmacı bilinçli bireyler yetiştirmeyi sağlayan öğrenme metotlarından birisidir. Diyen Demir sözlerine şöyle devam etti.

‘’kurumlarının öncelikli amacı, yaratıcılığın ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktır.’’

 

 

 

Bilim fuarları, genç beyinlerin bilimin önemini kavrayıp bir çok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağlar. Bu tür etkinlikler hayal gücü ile yaratıcılığın birleşimidir. Eğitim kurumlarının öncelikli amacı, yaratıcılığın ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktır. Öğretmen ve öğrencilerimizin gayretiyle çalışmaları ile ortaya çıkan bu proje, bilimde yeni buluşlara kapı aralamasını temenni ediyoruz. Bu fuarda çeşitli çalışmalarını sergileyen çocuklarımız ilerde ölçme ile alakalı büyük buluşların mimarı olabilirler. Dedi.

 

Okul müdürü Demir’in ardında bir konuşma yapan Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Az ise şunları söyledi.

 

 

 

‘’Bu fuarlar birer kıvılcım’’

 

 

“Güzel bir bahar gününde çok güzel bir faaliyete buluşmamanın mutluluğu içerisindeyiz. Emek harcayan bütün arkadaşlarımıza burada bulunan STK temsilcilerimize çok teşekkür ediyorum diyerek söze başlayan Az, Bilim fuarları bir anlamda okulların kapanmasının habercisi gibi algılanıyor. Tabi bütün bir yıl içerisinde yapılan faaliyetlerin verilen eğitiminin bir anlamda numunelerini, örneklerini tabiri caiz ise çıktılarını aldığımız bir bölüm. Gerçekten son günlerde tüm okullarda güzel bir hareketlilik yaşıyoruz.  Bu gün bu fuarımız okulumuzdaki 3. Fuar etkinliği. Oldukça önemli bir fuar çünkü bunlar birer kıvılcımdır.

‘’Bir çok bilimin başlangıcı bu topraklarda ortaya çıktı.’’

 

 

Bu işin başlangıç noktası eğer biz çocuklarımızın beyinlerinde, hayal dünyasında, kafalarında bu ve benzeri faaliyetlerle bu türden kıvılcım çakabiliyorsak çocukları bu anlamda hayal dünyasına tabiri caiz ise kapısını aralayabiliyorsak, aslında amaç hasıl olmuştur demek. Çünkü biz inanıyoruz ki gerek Ülkemize İlimize ve özellikle ilçemizde çok ciddi potansiyele sahibiz. Ve inanıyoruz ki bu potansiyeller ciddi anlamda yönlendirmeye gayret edilir çaba harcanır ve bu çocukların ufuklarına bir şekilde katkı sağlayabilirsek gerçekten geçmişte medeniyetimizde olduğu gibi bundan sonrada ciddi anlamda bilim adamları, ilim adamları

 

 

 İrfan adamları yetiştirilecektir. Bu noktada kesinlikle şüphemiz yok. Çünkü bu topraklar ve bu gençlik bu çocuklar bu potansiyele sahip. Geçmişten gelen bir gelenek geçmişten gelen bir kök var ve yeter ki biz bu kökleri bu geçmişi bir anlamda canlandırmaya çalışalım. Malumunuz aslında dünya medeniyet tarihinin bilim sarihine bakıldığında bir çok buluşun, bir çok bilim alanının temel noktalarının yada başlangıç noktaları bu topraklarda ve bu medeniyetlerde yetişen bilim adamlarını ortaya koymuştur.” Dedi.

Haber-fotoğraf: Diler Erbeyi

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2018, 10:21

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER