Kızıltepe Anafartalar İlk-Ortaokulunda Öğrencilere Sağlıklı Beslenme,Diyabet ve Obezite Semineri Verildi.

Beslenme Dostu Okul Projesi, kapsamında Diyetisyen Emine Kübra TORAMAN tarafından Kızıltepe Anafartalar öğrencilerine Sağlıklı Beslenme ,Diyabet ve Obezite Semineri Verildi

Kızıltepe Anafartalar İlk-Ortaokulunda Öğrencilere Sağlıklı Beslenme,Diyabet ve Obezite Semineri Verildi.

Kızıltepe Anafartalar okulun konferans salonunda gerçekleştirilen seminer, Diyetisyen Emine Kübra TORAMAN  tarafından verildi. Öğrencilerin  yoğun ilgi gösterdiği seminerde konuşan Okul Müdürü Mehmet Ali DEMİR, amaçlarının çocukları günümüz hastalıklardan korumak için bir farkındalık oluşturmak olduğunu belirtti. DEMİR, "Öğrencilerimizi yeterli ve dengeli beslenme üzerine bilgilendirmek üzere böyle bir program düzenledik. Buradaki asıl amacımız ise velilerimizi özellikle çağımızın hastalıklarından geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı kurumak için bir farkındalık oluşturmak. Programa Öğrencilerimizin ilgisi güzeldi. Ben çok güzel ve yararlı bir program düzenlediğimizi umuyorum" dedi.

Programda öğrencilere seminer veren Diyetisyen Emine Kübra TORAMAN ise, çocukların  okul çağında nasıl beslenmesi gerektiği konusunda bilgi verdi. TORAMAN, "İnsanın sağlıklı bir bedene sahip olması ve sağlıklı yaşaması için beslenme temel kurallardan bir tanesidir. Geleceğimizin mimarı olan çocuklarımızın yeterli ve dengeli beslenmesi için ileride yaşanacak sağlık sorunlarını atlatabilmesi için nasıl beslenmesi gerektiğini konuşuyoruz. Beslenme; sağlığı korumak ve geliştirmek, büyüme, gelişmeyi sağlamak ve devam ettirmek, yaşam kalitesini yükseltmek, vücudun gereksinimi olan besin öğelerini yeterli miktarda ve uygun zamanda almak için bilinçli yapılması gereken bir davranıştır" diye konuştu.


Güncelleme Tarihi: 08 Nisan 2018, 10:35

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER