Kızıltepe Anafartalar İlk-Ortaokulunda “Bir Yazar Bir Kitap” etkinliği düzenlendi

Kızıltepe ilçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Anafartalar ilk ve ortaokul idaresi tarafından öğrencilere yönelik “Bir şair bir şiir” etkinliği düzenlendi.

Mardin İl Milli Eğitim müdürlüğü tarafından başlatılan “4 başlık 7 adım projesi” kapsamında Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Anafartalar ilk ve ortaokulu idareleri tarafından “Bir şair bir şiir” etkinliği düzenlendi.

Programa İl Milli Eğitim Müdür yardımcıları Mahmut Akan ile Murat Doğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Az, şube müdürleri, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Hadi Gökdemir, okul müdürleri, okul yönetimi ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını Anafartalar ilk ve ortaokulu müdürü Mehmet Ali Demir yaptı. Eğitimin en temel amacının öğrencilere birey olma niteliklerini kazandırmak ve bu bireyleri hayata hazırlamak olduğunu söyleyen Demir şöyle konuştu:

“Sanatsal, sportif ve kültürel etkinlikler, öğrencilerin sağlık odaklı, bedensel ve sosyal yaşam alışkanlıkları kazanmalarını, eğilim ve yeteneklerinin olduğu dallara yönelme ve motive olmalarını, sosyal ilişkilerinde özgüven sahibi, güçlü bireyler olmalarına imkân tanınıyor. Öğrencinin gelişiminde ders dışı etkinlikler ders içi faaliyetler kadar önemlidir. Bu tür etkinlikler, öğrencilerin öğretim süreci içerisinde öğrendiklerini pekiştiren, bu öğrenmelerin yaşamla ilişkili olduğunu gösteren ve kuramsal öğrenmelerin uygulamaya konulmasını sağlayan etkinliklerdir. Sosyal etkinlikte görev alan öğrenciler, çevresindeki insanlarla sağlam bir iletişim kurabilme yeteneği kazanırlar. Özgüveni artan bireyler sorumluluk almaktan kaçınmazlar. Bu niteliği kazanan bireylerin hayatta başarılı olma konusunda büyük avantajlar elde ettiği unutulmamalıdır.”

Mardin İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ve Şair Murat Doğan ise yaptığı konuşmada, “Buradaki amacımız sadece çocuklarımızın daha çok okumasını, daha çok yazmasını sağlamaktır. Milli Eğitim Bakanlığının ve öğretmenlerin var oluş nedeni çocuklarımızın varlığıdır. Çocuklarımızın olmadığı okullar bizim için anlamsızdır, 4 duvardan ibarettir. Dolayısıyla asıl olan çocukların mutluluğudur, çocukların geleceğidir. Çünkü 15-20 yıl sonra bugün ki çocuklarımız bu ülkenin yönetiminde söz sahibi olacaklardır. Onun için, bizim ihmal edecek tek bir çocuğumuz veya ihmal edilecek tek bir yavrumuz yoktur. Bizim için zaman kıymetlidir, bu yolda gereken ne varsa yapacağız ve yapmaya gayret edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Program davetlilere verilen yemeğin ardından sona erdi.  (Mehmet Aslan-İLKHA)

Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2018, 12:24

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER