“Keşke zaman geri gelebilseydi biz de okuyabilseydik“

Açıköğretim Lisesi'nde okuyan çocuklarını bugün düzenlenen 1. dönem sınavına getiren veliler, geçmişte okul okuyamamanın üzüntüsünü yaşadıklarını belirttiler.

“Keşke zaman geri gelebilseydi biz de okuyabilseydik“

Milli Eğitim Bakanlığının AÖL birinci dönem sınavları bugün sabah saat 09.30'da başladı. Mardin'in Kızıltepe ilçesinde de 10 bin lise ve 2 bin 500 orta olmak üzere 12 bin 500 açık öğretim öğrencisi 13 okulda 4 bin 872 öğrenci sınava girdi.

Öğrenciler sınava giriş belgesi ve nüfus cüzdanlarıyla birlikte sınavın yapılacağı okula gelirken, üst aramaları, kimlik ve belge kontrolleri yapıldıktan sonra sınava alındı.

Öğrenciler sınav heyecanını yaşarken aileleri ise dışarıda onlarla aynı heyecanı yaşadı. Aileler, okul bahçesi ve dışında çocuklarının başarılı olması için dua etti.

Kızını sınava getirdiğini söyleyen velilerden Şeyhmus Aslan, "Bugün kızımın açık öğretim sınavı vardı, onu getirdim. Ortaokulu bitirdikten sonra okula gidemedi, sonradan açık öğretimde kaydını yaptı, bugün de sınava girdi."

"Eşim sınava girdi ben de bebeğe bakıyorum"

Eşini sınava getirdiğini belirten Abdullah Turan, sınav bitene kadar çocuğunu baktığını söyledi. Turan, "Bu, birinci dönem sınavlarıdır. Eşim 3'ücü kez sınava giriyor. O sınava girerken bebeğe bakmak bana kaldı. Eşim hem ev hanımı hem de açık öğretimden liseyi bitirmeye çalışıyor. Kısmet olursa bitirip diplomasını alacak. Heyecanla bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Sınava gireceği için heyecanlı olduğunu söyleyen öğrencilerden Ayşe Sadioğlu, inşallah lise diplomasını alacağını söyledi.

"Hem kızımı hem gelinimi sınava getirdim"

Kızını ve gelinini sınava getiren Azize Turan, "Gelinim ve kızım okulu bitirmeden onları evlendirdik ama onları okutacağız diye kendilerine söz vermiştik. Diplomalarını almaları için Açık Öğretim'de kayıtlarını yaptık. Bugün de onları sınava getirdik. Kızım başka bir okulda sınava girdi, gelinim ise bu okulda sınava girdi." diye konuştu.

Torununu sınava getirdiğini belirten Şemse Oktay, dışarıda onu bekleyip sınavının başarılı geçmesi için kendisine dua ettiğini söyledi.

Kızını sınava getirdiğini belirten Şaha Uluğ da heyecanla onu beklediğini ve tüm öğrencilere dua ettiklerini dile getirdi.

"Keşke zaman geri gelebilseydi biz de okuyabilseydik"

Velilerden Türkan Tulğar ise "Çok zor şartlarda çocuklarımı okutuyorum. Çabamızın boşa geçmesini istemiyoruz. Biz okuyamadık, okuma hasretiyle kaldık. Keşke zaman geri gelebilseydi biz de okuyabilseydik ama bizden geçti. Maddi imkânsızlıklar içerisinde 2 çocuğumu okuttum. Üniversiteyi bitirdiler ama boştadırlar. İnşallah verdiğimiz emek boşa gitmez ve atamaları yapılır. Şimdi ise diğer çocuğumu sınava getirdim. Anneleri olarak hepimiz onlara dua ediyoruz ve sınavdan çıkmalarını bekliyoruz" dedi. (Mehmet Aslan, M.Salih Keskin- İLKHA)

Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2017, 00:50

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER