banner113

KESK baskı ve soruşturmalar için basın açıklaması düzenledi

Kızıltepe KESK üyelerine yönelik soruşturmalar için basın açıklaması düzenledi.

KESK baskı ve soruşturmalar için basın açıklaması düzenledi

Kızıltepe KESK tarafından üyelerine yönelik yapılan soruşturmaları basın açıklamasıyla protesto etti.

 

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü sokağında Kızıltepe KESK tarafından yapılan basın açıklamasını Kızıltepe Eğitim Sen Şube Başkanı Hamit Güngör tarafından okundu.

 

Yapılan açıklamada “

Akp hükümeti tarafından Savaş Politikaların acımasızca uygulandığı günlerden geçmekteyiz. Sokağa çıkma yasakları, ablukalar, ölümler, tutuklama ve gözaltılar her geçen gün giderek artmaktadır. Her gün Akp darbesinin yeni bir uygulaması ile karşılaşmaktayız. Hukuk askıya alınmış, genelgelerle, yönetmenliklerle ya da sözlü talimatlarla tüm muhalif kesimler üzerinde faşizan bir baskı oluşturulmakta, uygulanmak istenen politikalara karşı potansiyel tüm direnç noktaları ortadan kaldırılmak istenmektedir. Saray ve Akp darbesi ile muhalif kurum ve kişiler sokağa çıkmaz, eylem-etkinlik yapamaz, sendikal mücadele yürütemez adeta nefes alamaz hale getirilmek istenmektedir.

 

17 Şubat 2016 tarihinde yayınlanan genelge ile demokratik haklarını kullanan tüm kamu emekçileri “illegal faaliyet yürüten kişiler” olarak ilan edilmiştir. Bu genelge ile mevcut darbe yasaları bile yetersiz görülerek, yasalar ve mahkemeler hiçe sayılmıştır. Bu genelge ile amirlerine “siz dediklerimizi uygulayın, hukuk kısmını biz hallederiz”  denmektedir.

 

Aylardır yaptığımız tüm etkinlik ve eylemlere polis gazıyla, tomasıyla müdahale etmiş, birçok arkadaşımıza adli ve idari soruşturma açılmış ve açılmaya devam edilmektedir. Okul müdürleri tarafından görevlendirilmesi talep edilen birçok arkadaşımız müdür yardımcısı olarak görevlendirilmemiştir. Kaymakamlık tarafından okullarımızdaki idareci arkadaşlarımız “okulun güvenliği sağlama” adı altında gece bekçiliği yapmaya zorlanmaktadır. Akp’nin memuru olma görevini çok iyi oynayan Memur-sen, eğitim bir sen ve onun Mardin ve Kızıltepe’deki temsilcilerinin faşist uygulamalarının temel parçası olduğunun farkındayız. Üyelerimizle ilgili alınan ve alınacak kararların hepsinde bu “sözde” sendikanın belirleyici olduğunu çok iyi biliyoruz.

 

Başta Mardin Valiliği, Mardin MEM, Kızıltepe MEM ile bu sarı sendikanın yaptıkları toplantıları ve görüşmeleri biliyoruz. Emekçiler adına şu ana kadar aldıkları somut tek bir kazanımı olmayan bu sendikanın KESK ve Eğitim-sen’li emekçilere karşı planlanan tasfiye sürecinin baş aktörü olduğunu biliyoruz.

 

KESK olarak son dönemde iyice belirginleşen büyük baskı düzenine karşı onurlu ve kararlı duruşumuzdan asla vazgeçmeyeceğiz. Baskılara, tehditlere ve zorbalığa boyun eğmeyeceğiz. “Durmak yok yola devam” diyerek faşizan saldırıları tırmandıran Akp’ye ve onun yardakçısı olan memur-sen’e karşı “ FAŞİZME GEÇİT YOK” diyeceğiz. Genelgesine, soruşturmasına, sürgününe, tutuklamasına, görevden atmalara karşı KESK olarak sonuna kadar direneceğiz. Kazanan biz olacağız, kazanan halklarımız olacak.”

 

Düzenlenen basın açıklamasından sonra grup olaysız bir şekilde dağıldı.

Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2016, 00:16

derik47

YORUM EKLE
YORUMLAR
Adnanicik
Adnanicik - 8 yıl Önce

Genelde bu sendika üyeleri büyük kısmı siyasi propaganda dan başka bir şey bilmezler diğer sendika üyeleri öyle değil çok meraklıysalar siyaset çi olsalar bari böyle ce memleket i daha hızlı kurtarır lar sanki :)))

SIRADAKİ HABER