banner113

İstiklal Ortaokulu’nda “Çocuk Gözüyle Mardin” Fotoğraf Sergisi Açıldı.

Kızıltepe istiklal Ortaokulu öğrencilerinin çektikleri fotoğraflardan oluşan “Çocuk Gözüyle Mardin” fotoğraf sergisi açıldı.

İstiklal Ortaokulu’nda “Çocuk Gözüyle Mardin” Fotoğraf Sergisi Açıldı.

     Serginin açılışına Kızıltepe Tapu Müdürü Haluk Saruhan ve ilçede bulunan kamu kurumlarının müdürleri, ilçe milli eğitim şube müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, basın mensupları, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

            Okul müdürü Muhammed DAĞ yaptığı açılış konuşmasında “Bilindiği üzere toplumsal değişim ve ilerlemenin temel unsurlarından biri okullarımızda yapılan eğitim ve öğretim faaliyetleridir. Çünkü eğitim, bireyin yetenek ve becerilerini keşfetmek ve onları geliştirerek topluma öncelikli olarak iyi insan ve ardından bilgili insan kazandırma hedefindedir.  Bu doğrultuda biz istiklal Ortaokulu olarak öncelikle okulumuzun bulunduğu mahallenin ardından da Kızıltepemizin hak ettiği ve olması gerektiği yere gelmesi için başta kaymakamımız ve milli eğitim müdürümüz olmak üzere gelişime, ilerlemeye ve güzel bir geleceğe inanan duyarlı insanların desteği ile yüklendiğimiz misyonun gereğini yapmanın gayreti içindeyiz.” dedi. Dağ ayrıca serginin oluşum süreciyle ilgili olarak şunları aktardı: Fotoğraf sanatçısı Mehmet ÇİMEN’in okulumuz öğrencilerine vermiş olduğu eğitimin ardından öğretmen arkadaşlarımızın rehberliği ile Mardin’e düzenlenen gezi esnasında profesyonel fotoğraf makineleriyle çektikleri fotoğraflardan oluşmaktadır. Sergimizin en başından bize destek olan başta sayın kaymakamımız Erdoğan Turan ERMİŞ’e, ilçe milli eğitim müdürümüz sayın Mehmet Sabahattin GENÇ’e, fotoğraf sanatçısı Mehmet ÇİMEN’e, okulumuz öğretmenleri Hüseyin İNCİMET, Sezen BÜYÜKAŞIK, Tuğba ÇELİK, Mustafa GÖZEN, İbrahim BULUT, Hüseyin BOZDOĞAN, Ufuk Cihan SULUDAĞ ile okulumuz öğretmeni olmayan meslektaşlarımız Hüseyin KILINÇASLAN,  Cem UYAN, Çisil UYAN, Duygu ŞAHİN, Yasemin AZAR, Azad TURAN, Halise KURT,  Ali Osman SARI, Erkan YILMAZ, İbrahim AYHAN ve  ayrıca sergimizin açılışına katkı sağlayan Kahve Köşkü- Devrim AKKUŞ’a, Orjin Matbaa’ya ve Baltacı İnşaat’a desteklerinden ve katkılarından ötürü şahsım, öğrencilerimiz ve okulumuz adına çok ama çok teşekkür ediyorum.”dedi.

Açılış kurdelesi İlçe milli eğitim şube müdürleri Mehmet AKDAĞ ve Hüseyin METE ile birlikte okul Müdürü Muhammed DAĞ tarafından kesildi. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından sergiyi gezen davetliler tarafından fotoğrafların büyük beğeni topladığı gözlendi.

Kızıltepe Tapu Müdürü Haluk Saruhan, "Kızıltepe istiklal Ortaokulu öğrencilerinin çektikleri fotoğraflardan oluşan  “Çocuk Gözüyle Mardin” fotoğraf sergi ve çalışmalarını ziyaret ettim. Çalışmalarından dolayı her birini tebrik ediyor, emeği olan herkese teşekkür ediyorum"dedi.

Sergi müzik dinletisi ve ve yapılan ikramlardan dolayı sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2015, 23:21

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER