banner113

İmran TEKİN Başarılarıyla Mardin'de Yılın Öğretmeni Seçildi

Öğretmenlik Mesleğinde Fark Yaratan Öğretmen Mardin'i temsilen İmran TEKİN seçildi.

İmran TEKİN Başarılarıyla Mardin'de Yılın Öğretmeni Seçildi

İmran TEKİN Kimdir?

Mardin’in Kızıltepe doğumlu İmran TEKİN, ilk ve orta öğrenimini Kızıltepe'de, yükseköğrenimini, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde tamamladı.

 

Öğretmenliğe Bitlis-Merkez Sekiz Ağustos İlköğretim Okulu’nda başlayan TEKİN, Sınıf Öğretmenliği ve Matematik Öğretmenliği yaptı. Yetiştirdiği öğrencileri il genelinde büyük başarılara imza atı.

 

Bitlis’te karma ve kişisel iki resim sergisine imza attı, halkoyunları alanında da il ve bölge birincilikleri olan TEKİN, kısa zaman zarfında Bitlislilerin bağrında derin izler bıraktı. 2000 yılında da Türkiye’de yılın en başarılı öğretmenleri arasında yer aldı.

 

Bitlis’teki beş yıllık hizmetten sonra Mardin-Kızıltepe Karakuyu İlköğretim Okuluna atandı. Burada da iki yıl müdür yardımcılığı, sınıf öğretmenliği ve matematik öğretmenliği yaptı. Bu dönemde de öğretmenlerle gönüllü olarak okulda açtığı ücretsiz kurslarla, yürüttüğü sosyal ve kültürel etkinliklerle kısa zamanda okula yeni bir çehre kazandırdı. Bu okuldaki öğrencilerin Bursluluk sınavında gösterdikleri başarı, ilde bir rekora imza atmalarını sağladı.

 

2002 yılında Kızıltepe Vatan İlköğretim Okulu’na atanan TEKİN; bu okulda da altı yıl sınıf öğretmenliği ve matematik öğretmenliği yaptı.  Vekâleten de bir yıl müdür yardımcılığı görevini yürüttü.  2006-2007 yıllarında Valiliğimizin gerçekleştirdiği STS'lerde Okuttuğu sınıf öğrencileri, ilçe adına il birinciliği ve il ikinciliği ile tüm kademelerde dereceye giren tek öğrenciler oldu.  Satranç antrenörlüğü de yaptığı dönem müddetince il birinciliğini hiçbir ilçeye kaptırmayan TEKİN’in öğrencileri, ilimizi Türkiye Finallerinde de en iyi şekilde temsil etti.

 

2004 yılında yayın hayatına başlayan "ZERGAN" isimli "Eğitim Kültür Sanat Dergisi" nin düzenlenmesinde ve basımında öncü oldu.

 

2004 yılında Açık öğretim Fakültesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümü’nü de bitirdi.

 

2005 yılındaki MEB yönetici sınavlarını kazanan TEKİN, yöneticilik için başvuruda bulunmadı.

 

2008 yılında İpekyolu Ortaokulu’na sınav puan üstünlüğü ile müdür yardımcısı olarak atandı.  Bu okulda da yürüttüğü projelerle ve başarılı çalışmalarıyla okulu ilçede zirveye taşıdı.

 

Eğitim Yönetimi, Teftişi, Planlaması ve Ekonomisi alanında yüksek lisans yapan İmran TEKİN, Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde Şube müdürlüğü görevinde bulunduğu süre zarfında,

 

* İlçemiz Mesleki Teknik Liselerimizdeki mesleki eğitimin canlanması ve çağımızın ihtiyaç duyduğu yeni bölümlerin açılmasını sağladı. Mesleki Teknik Liselerimizde bu canlanma Avrupa destekli projelerle daha da güç kazandı.

 

* Uluslararası 9. Düş Çizgisi Tasarım Olimpiyatlarında Dünya üçüncülüğünü yurdumuza kazandıran ekibin liderliğini yaptı.

 

* İlçemizde Anadolu Sağlık Meslek Lisesinin açılması için gerekli çalışmaları yürüterek çok önceden açılması gereken Anadolu Sağlık Meslek Lisesini ilçemize kazandırdı.

 

* Okul inşası için Tapu dairesi ve Belediye ile sıkı ilişkiler içine girerek, yeni imar alanlarında okul için birçok arsanın ayrılmasını sağladı.

 

*Merkezi sınav yasaklısı olan ilçemize karşı oluşan olumsuz intibanın kalkması için gerekli girişimlerde bulundu ve yürüttüğü ilçe sınav komisyonu başkanlıklarındaki disiplinli ve özverili çalışmalarıyla bu konuda ilçede güzel bir düzenin oturmasını sağladı.

 

* İlçemiz TEOG sınavlarındaki başarıların artmasında önemli rol oynadı.

 

 * 2014 Haziran ayında Cumhuriyet Anadolu Lisesine Sınav puan üstünlüğü ile atanan TEKİN, çalışma ekibiyle yeni projeler geliştirerek büyük bir özveri ile çok kısa zaman zarfında okulun çehresinin değiştirmesini ve okulun yeni bir kimlik kazanmasını sağladı.     

 

Eğitim ve öğretim faaliyetleri dışında, Halkoyunları ulusal hakemliği, masa tenisi hakemliği, satranç antrenörlüğü, ilçe ve İl İzci Kurul Başkanlıkları, Dağcılık alanında ve İlçe TEMA Gönüllüsü olarak da görev yaptı.

 

Meslek alanında yetmişten fazla kurs ve seminere katılan İmran TEKİN, başarılı çalışmalarından dolayı Milli Eğitim Bakanlığı’nca aylıkla, valilikçe ve kaymakamlıkça takdirnamelerle, Milli eğitim Müdürlüklerince teşekkür namelerle ve çeşitli alanlarda da başarı belgeleri ve plaketlerle ödüllendirildi.

 

Okul dergilerinde ve yerel gazetelerde makaleler yazdı.

 

Bir şiir kitabı da bulunan Öğretmen İmran TEKİN; Ankara’da düzenlenen Ulusal Şiir yarışmasında serbest dalda  “Ben Bir Öğretmenim”  adlı şiiriyle Türkiye ikinciliğini kazandı.

 

MEB sınavlarına hazırlık ile ilgili kitap çalışmalarında yer aldı, bu kitabın genel kültür bölümünü hazırladı.

 

Kızıltepe’nin eğitimine katma değeriyle değer kazandıran İmran TEKİN, ilçemizin sevilen ve değer gören bir öğretmeni olarak görevini büyük bir özveriyle yürütmektedir.

 

Bekâr olan Tekin, Öğretmenlik meslek bilgisi ve yeterliliği, Akademik performans, basılı eser ve yaptığı projelere göre her yıl seçilen yılın öğretmeni seçiminde bu yıl en yüksek puanı alarak seçildi. Yılın öğretmeni seçilen İmran Tekin, 22-25 Kasım 2014 tarihleri arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN, Başbakan Ahmet DAVUTOĞLU ve Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi AVCI ile bir araya gelecek.


Güncelleme Tarihi: 07 Kasım 2014, 14:17

derik47

YORUM EKLE
YORUMLAR
SALİH KIRMAK
SALİH KIRMAK - 9 yıl Önce

bi̇zi̇m bölgede böyle başarili i̇nsanlarin çikmasi çok gurur veri̇ci̇ başarilarinin dvamini di̇leri̇m

Veli IRmak
Veli IRmak - 9 yıl Önce

adam ebs li olmasaydı böyle bir ödül alamazdı her türlü iddiaya girerim bu ülkede eğitim bir senliysen akp liysen ödül de alırsın terfi de. gerisini siz düşünün.

SIRADAKİ HABER