banner113

Halise Fide, Artuklu Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcılığına Atandı

Mardin Artuklu Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcılığı görevine Mardin eğitim camiasının yakından tanıdığı başarılı isimlerden, eğitimci-sosyolog Halise Fide atandı.

Halise Fide, Artuklu Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcılığına Atandı

Kamuoyunun destekle karşıladığı  “İlköğretim Öğrencilerinin Bireysel, Toplumsal ve Kültürel Gelişiminde Eğitim Kalitesinin Yükseltilmesi”  ve  “Çocuklarda Toplumsal Farkındalığın Artırılması” gibi konularda etkin projelere imza atan Halise Fide’nin, Mardin Artuklu Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcılığı görevine atamasının gerçekleştiği öğrenildi.

İstanbul Üniversitesi’nde “pedagojik formasyon” eğitimi alan ve bir müddet Artuklu Üniversitesi bünyesinde, “Kızıltepe Meslek Yüksekokulu Sekreterliği ve Sağlık Kültür Dairesi Başkanlığı Şube Müdürlüğü”  görevlerini başarıyla yerine getiren 1975 Mardin doğumlu Halise Fide, ilk ve orta öğretimini İstanbul’da tamamlayarak yükseköğrenimini Eskişehir Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü’nde yaptı.

“İstanbul Kültür Üniversitesi Profesyonel Yöneticilik Programı” ndan mezuniyeti de bulunan, İstanbul ve Mardin’in çeşitli okullarında öğretmenlik ve idarecilik görevlerini başarılı bir şekilde sürdüren Fide, eğitimcilik hayatına Mardin İmam Hatip Lisesi Felsefe Grubu Öğretmeni olarak başladı.

Genel Sekreter Yardımcısı Halise Fide, doğduğu şehir olan Mardin’de, Ortadoğu’nun irfan merkezi haline geldiğini kaydettiği Mardin Artuklu Üniversitesi’ne hizmet etme ayrıcalığından dolayı mutlu olduğunu ifade ederek, üniversitelerin şehirlerin kalkınmasına birçok yönden katkı sağlayıp lokomotif rol üstlendiğini belirtti.

Mardinli olarak; şehrin toplumsal, ekonomik ve kültürel hayatıyla iç içe geçmiş bir üniversitenin yaptığı atılımlarla, şehri kalkındıran profilinin daha da geliştirilmesi için gayret göstermeye devam edeceğini vurgulayan Fide:

“Hoşgörünün ve çok sesliliğin şehrinde, bilimsel düşünceyi temel alan, sosyal sorumluluk sahibi bir üniversitede; farkındalık yaratan bireylerin yetiştirilmesi, eğitimin ve bilimin yadsınamaz rolünün bilinci içindeyiz. Üniversitemizin ulusal ve uluslararası bilim dünyasındaki yerini ve tanınırlığını sağlama yolunda çabamız artarak devam edecektir.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2014, 20:34

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER