banner113

Genç Müsiad’tan Liseler Arası Proje Yarışması Ve Kariyer Günleri

Mardin Genç MÜSİAD, (Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği) Liseler arası proje yarışması kapsamında Mardin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gençlerle buluştu.

Genç Müsiad’tan Liseler Arası Proje Yarışması Ve Kariyer Günleri

Lise’de okuyan gençlerin yoğun ilgisinin göze çarptığı etkinlikte, genç beyinlerin Mardin’in geleceği olduğu ve geleceğe yönelik en önemli yatırımın genç beyinlerin doğru kanallara yönlendirilebilmesinden geçtiği vurgulandı.

Açılış konuşmasını yapan Başkan Lokman GÜNLÜOĞLU kendisinin de meslek lisesi mezunu genç bir girişimci olduğunu kaydederek sözlerine şöyle devam etti:

 “Meslek lisesi öğrencileri, piyasaya sağladıkları nitelikli iş gücü anlamında ekonomi içinde ciddi bir değerdir. İmam Hatip Liselerinin önünün kesilmesi amacıyla başlatılan Kat sayı uygulaması nedeniyle tüm Meslek liseleri geçmişte kat sayı mağduriyetine uğratıldı, ancak son dönemde bu haksızlık ortadan kaldırıldı, artık Meslek Lisesinden mezun olacak bir öğrenci kat sayı haksızlığına uğramayacağından kendi istediği bir bölüme yerleşebilecektir.  Bu durum mesleğini sevip de bu yönde hayatına yön vermek isteyenlerin önünü açmıştır, çünkü Mesleklerin, ancak işini seven insanların sırtında yükselebileceği göz ardı edilemeyecek bir gerçektir.

Ayrıca Mesleki ve Teknik Liselerden mezun olan öğrencilerin iş yaşamına erken atılmaları, eğitimlerini çoğu zaman yarıda bırakmakları ile sonuçlanmaktadır, Meslek liseli öğrencilerin iş hayatına atıldıktan sonra da mesleklerini mühendislik ya da eğitim fakültesi gibi lisans diplomalarıyla taçlandırmaları gerekir.  Meslek lisesi mezunu bir öğrenci aldığı eğitim disiplini sayesinde sosyal hayatta diğer lise öğrencilerine nazaran daha avantajlıdır.” Dedi. 

Organize etikleri Liseler arası ödüllü İlk GİR-(İŞİM) projesine de değinen Başkan GÜNLÜOĞLU, proje ile öğrencilerin mezun olduktan sonra hayal ettikleri ilk girişimlerini projelendirmelerini istediklerini, proje kapsamında dereceye girenlerin ödüllendirileceğini, proje kapsamında ortaya çıkacak olan günlük hayat uygulanabilecek proje ve fikirlere, modelleme ve uygulama desteği verebileceklerini dile getirdi.

MÜSİAD Mardin Şube Başkanı Mehmet Nureddin KASAP yaptığı konuşmada; Organizasyondan dolayı Genç MÜSİAD ’a ve okul idaresine teşekkür ederek, günümüzde artık tasarlayarak üretenlerin kazandığını, bizlerinde artık çalışanlar kategorisinden tasarlayanlar kategorisine geçiş yapmamız gerektiğini dile getirdi. Ayrıca gençlerin Mardin’in tarihi dokusunu bilmelerinin yanı sıra Mardin kimliğiyle kendini ispatlamış siyasetçi, yazar, bilim adamlarını tanımaları gerektiğini, bu şahsiyetlerin kendilerine rol model olması gerektiğini belirtti.

İlk GİR-(İŞİM) projesinin detaylı anlatımı, Lisedeki bölüm ve atölyelerin gezilmesi sonrası program son erdi.

Güncelleme Tarihi: 01 Kasım 2015, 12:58

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER