banner113

GAZETECİ MEHMET ÇELİK İSTİKLAL ORTAOKULUNA KONUK OLDU

Kızıltepe İstiklal Ortaokulu Kültür ve Edebiyat kulübünün düzenlediği “aydınlarla buluşma” etkinliğinin 3. konuğu Mardin Gazeteciler Cemiyetinin Başkanı Mehmet Çelik oldu.

GAZETECİ MEHMET ÇELİK İSTİKLAL ORTAOKULUNA KONUK OLDU
Kültür ve Edebiyat Kulübünün etkinliğinin koordinatörlüğünü yapan Eğitimci-Yazar Metin Aydın’ın kısa takdim konuşmasından sonra sözü Mehmet Çelik'e bıraktı. Gazeteci Çelik, kendi gazetecilik serüveni hakkında Kültür ve Edebiyat konuklarına bilgi verdi. Konuşmasında, “Basın milletin ağzıdır, kulağıdır.’’ diyen Mehmet Çelik, “Mardin haberlerini yaptığını ve geçmişinde TRT, Anadolu Ajansı’nda çalıştığını” söyledi.
İstiklal Ortaokulu laboratuarında öğrencileriyle söyleşen Gazeteci Çelik, “Neden gazeteci oldunuz?” sorusuna, “Gazeteciliği sevdiğim için bu işi yaptım.” dedi. Mehmet Çelik, “gazetecilik mesleğinin birçok zorluklarının olduğu” da söyledi. Çelik, “Bazen ölümden döndüğümüz olmuştur ama bu işe çok iyi bir şekilde bağlandığımızda bu zorlukların farkında bile olmuyoruz.” dedi. Mehmet Çelik, “Kültür ve Edebiyat Kulübünün düzenlediği bu güzel etkinlikte olmaktan çok mutluyum. Zor şartları içerisinde yaşayan bütün okulların da bu zorlukları aşmak amacıyla bu türden etkinlikler sayesinde sorunlarını halledeceklerini düşünüyorum.” dedi. Öğrencilerden yoğun soru alan Mehmet Çelik, özellikle haber hazırlamanın püf noktalarını anlattığı konuşmasında, “Gazeteciliği iyi yapmanın öncelikli bir amaç olması gerekir.” dedi. Özel hayatın haber değeri taşıyıp taşımadığı yönlü bir soruya ise, “Bir haberin kamuoyu yararı olduğundan elbet kişilerin hayatı haber yapılır.” dedi.
Gazeteci Mehmet Çelik konuşmasını bitirdikten sonra, söyleşiyi izlemeye gelen Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz’e sözü bıraktı. Vali Cengiz, “İstiklal Ortaokul Müdürüne ve Kulüp öğretmenine, bu güzel etkinlikten dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Öğrencilere çok önem veriyoruz. Her etkinliğe de ellimizden geldiği kadarıyla katılmaya çalışıyoruz.” dedi. Vali Cengiz, “Özellikle kız öğrencilerin eğitimine önem veriyoruz.” dedi. Konuşmasında okumanın önemini anlatan Vali Cengiz, “Kitap okumak insanın ufkunu açar. Bizleri televizyonu çok izlemek kitap okumaktan alıkoyuyor.” dedi.

Toplantı ve sosyal etkinliklerini, laboratuarda yaptıklarını söyleyen öğrenciler Vali Cengiz’den okul binasının yanında bulunan boş alanda çok amaçlı salon yaptırmasını istediler. Bazı öğrencilerin Mardin’deki tarihi mekanları görmediklerini, söylemeleri üzerine Vali Cengiz İlçe kaymakamına ve İlçe Milli Eğitim Müdürüne, gezi ve çok amaçlı salon yaptırma talimatı verdi. İstiklal Ortaokul Öğrencileri ilk defa bir valiyi okullarında gördüklerini belirterek Vali Cengiz’le birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi ve valiye teşekkür ettiler.
Söyleşiye öğrencilerin yanı sıra , İlçe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş,İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Bahçıvancı, Mezopotamya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cemil Aydoğan, Gazeteci Kadir Üründü, Mehmet Ali Dinler ve Halit Solhan da katıldı.


Güncelleme Tarihi: 16 Kasım 2013, 23:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER