Gaye öğretmenin çabası 27 engelliyi sevindirdi.

Kızıltepe’de anasınıfı öğretmenliği yapan Gaye öğretmen kendi çabasıyla engelliler için başlattığı yardım kampanyası ile 27 engelliyi engelliler gününde mutlu etti.

Gaye öğretmenin çabası 27 engelliyi sevindirdi.

Mardin Kızıltepe ilçesi TOKİ ilkokulunda anasınıfı öğretmenliği görevinde bulunan Gaye Dilen engelliler için başlattığı bireysel yardımlar sayesinde 27 engelliye çeşitli cihazlar satın alarak ihtiyaç sahiplerine dağıttı.

 

Gaye öğretmen Engelli araçlarının dağıtımı için seçtiği 3 Aralık Dünya engelliler gününde Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Mehmet Yüzer ile AK Parti Mardin Milletvekili Cengiz Demirkaya’nın da katıldığı tören ile engelli araç-gereçleri sahiplerine dağıtıldı. Kızıltepe TOKİ ilkokulunda düzenlenen dağıtım etkinliğinde ihtiyaç sahibi engellilere 7 adet tekerlekli sandalye, 4 adet yürüteç, 5 adet koltuk derneği, 3 adet engelli klozeti, 2 adet baston, 5 adet kanadya ve 1 adet işitme cihazı dağıtıldı.

Etkinlikte açılan kermeste satılan gıdalardan elde edilen gelirin yine engelliler için harcanacağı belirtildi.

Kızıltepe TOKİ İlkokulunda düzenlenen etkinliğe katılan Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Mehmet Yüzer, Çabalarından dolayı Gaye öğretmene ve destek veren okul idaresi, öğretmen, öğrenci ve velileri ile duyarlı hayırseverlere teşekkür ederek kendilerini kutladı.

 

Kızıltepe’de anasınıfı öğretmenliği yapan Gaye Dilen bireysel projesini hayata geçirmek için sarf ettiği çaba sonucunda esnaf ve hayırsever vatandaşların verdiği destek sonucunda 27 engelliye ihtiyaç duyduğu cihaz ve kullanım aletlerine kavuşturmanın sevincini yaşadığını belirterek,  yakın çevresinden temin ettiği çeşitli yemek sözüyle kurduğu kermesten elde edilecek gelirle daha çok kişiye ulaşmayı hedeflediğini, Bu değerli mücadeleyle insanlarda farkındalık yaratmak çabasının süreceğini söyledi.

 

Etkinliğe Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Mehmet Yüzer, AK Parti Mardin Milletvekili Cengiz Demirkaya, AK Parti Kızıltepe ilçe başkanı Aydın Yücedağ, ilçe milli eğitim müdürü Mehmet Ali Az, okul idaresi, öğretmenler, ihtiyaç sahibi engelliler ve veliler katıldı.

Güncelleme Tarihi: 13 Aralık 2018, 20:30

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER