Furkan Doğan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Hafızlık Öğrencileri İçin Kurban Kesimi, Mevlüt Programı Düzenlendi

Mardin Kızıltepe Furkan Doğan Kız Anadolu İmam Hatip lisesinde Örgün Eğitim ile birlikte Hafızlık programı öğrencileri için kurban kesimi ve mevlüt programı İl Müdürü Memet Polat'ın katılımı ile yapıldı.

Furkan Doğan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Hafızlık  Öğrencileri İçin Kurban Kesimi, Mevlüt Programı Düzenlendi


İlçe Vaizi Kemal Kahraman tarafından mevlüd ve öğrenciler ise asır okudular.Kilinan Cuma namazininin ardından   yemek ikramı yapıldı.Ogrencilere İl Müdürü Memet Polat tarafından öğrencilere  hediyeler verildi.

Programa Teftiş Kurulu  Baskani Süleyman Akın, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, kurum amirleri, öğretmen, veli ve öğrenciler katıldı.

 Kur’an-ı Kerim’in lafzıyla hâfız, ahkâmıyla âmil, hikmetiyle kâmil nesiller yetiştirmek için Kızıltepe Furkan Doğan Kız Anadolu İmam Hatip lisesi bünyesinde Örgün Eğitim ile birlikte Hafızlık programı kız öğrenciler için açılmıştı. Haziran ayında yapılan Akademik Sınav ile seçilen 20 öğrenci, Temmuz ayı itibariyle Yaz Döneminde Kur'an- ı Kerim Eğitimi almaktadır.Yaz Donemi eğitimlerini tamamlayacak öğrenciler İl Müdürü Memet Polat, öğrenciler ile hasbihal ederek " En temelden çok büyük bir göreve atildiklarini, sadece Kur'an-ı Kerim' i ezberlemek değil aynı zamanda anlamını öğrenip rehber edinerek insanlara yol gösterici olacaksınız" dedi.



Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık programı hakkında  bilgi veren Kızıltepe Furkan Doğan Kız Anadolu İmam Hatip lisesinde Feyza Batıhan;''. Program beş aşamadan oluşmaktadır. Öğrenci seçimi, yoğunlaştırılmış yaz eğitimi, hafızlık hazırlık, hafızlık/ezber süreci ve pekiştirme/haslamadır. İlkokul 4. sınıfı bitiren öğrenciler Haziran ayında akademik sınav yapılarak öğrenci alınmış ve Temmuz-Ağustos aylarında en az beş hafta yoğunlaştırılmış Kur’an eğitimi verilmiştir. Hafızlığa yeteneği olan öğrenciler programa devam etmekte ve en geç 5. sınıfın ilk yarısında hafızlık hazırlık süreci tamamlanmaktadır. Hemen hafızlığa başlayan öğrenciler o yılın Mayıs ayı sonuna kadar ortalama her cüzden 3-4 sayfa (yaklaşık 100 sayfa) ezberleyerek Okul merkezli, Kur’an kursu destekli süreci tamamlamaktadır. Akabinde bir  yıl ara verme hakkı kullanılarak Kur’an kursu merkezli okul destekli yaklaşık on beş  aylık bir süre içerisinde de hafızlık eğitimi tamamlanmaktadır. Öğrenciler 6. sınıfın derslerinden sınava alınmakta ve başarılı olanlar bir üst sınıfa geçmektedir. Bu süre zarfında hafızlığını erken bitiren öğrenciler olduğu gibi gecikenler de olabilmektedir. Onlar da 7. sınıfta hafızlıklarını tamamlayabilmektedir. Öğrenciler, 7. ve 8. Sınıfta hem hafızlıklarını pekiştirmekte hem de bir üst öğrenime ve LGS’ye etkin olarak hazırlanabilmektedir''dedi.

Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2021, 09:33

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER