Eğitimde M.A.R.D.İ.N. Projesi Çalıştayı Başladı

Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “Eğitimde M.A.R.D.İ.N. Projesi” Akademik Başarıyı Artırma Çalıştayına bugün sbaşladı.

Eğitimde M.A.R.D.İ.N. Projesi Çalıştayı Başladı

Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve temel Mardin’de eğitim ve öğretim kalitesini 2023 Eğitim Vizyonu ışığında güçlendirmek ve bütün paydaşları eğitim sürecine dahil ederek başarıyı artırmak olan Eğitimde M.A.R.D.İ.N. Projesi Çalıştayı Vali Yardımcısı Gürsel TEMURCİ’nin teşrifleri ile başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın akabinde açılış konuşmalarını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Memet POLAT; “Mardin olarak bütün eğitim ve öğretim kademelerimizi ileriye taşıyacak, yenilikçi düşünen, kişisel ve mesleki becerilerle donanmış, ahlaklı, erdemli ve değerlerine sıkı sıkıya bağlı, bilimi önceleyen nesiller yetiştirmek mecburiyetindeyiz. Bütün okullarımızla sürekli iletişimi sağlayarak büyük bir aile olmanın gereği olarak yaşanan sorunlara kalıcı çözümler bulmak ve eğitimi bütün boyutları ile güçlü kılmak için toplandığımız bu çalıştay hayırlara vesile olsun.  Bütün katılımcılara sloganlaştırdığım şu cümleyi söylemek istiyorum; “Kadim şehrin çocukları sizin bahçenizde büyüyecek” ifadelerini kullandı.

Program akışışında belirtildiği üzere daha sonra çalıştay katılımcıları ilgili masalarında çalışmalarına başladı. Akronim bir söylem olan M.A.R.D.İ.N. kelimesinin her bir harfi çalıştayda yer alan bir alanı temsil etmektedir. Bugün Mesleki ve Kişisel Gelişim, Akademik Başarı ve Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık masalarında katılımcılar çalışmaya başladı. Değerler Eğitimi, İnovatif Düşünme, Nitelikle Eğitim ve Kültürel Etkinlikler alanlarında çalıştay yarın da devam edecek.

Eğitimde M.A.R.D.İ.N. Projesi Çalıştayı’na; Artuklu Üniversitesi’nden akademisyenler, İl Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Eğitim Sendikaları ve eğitim kuruluşları temsilcileri ile alanında uzman eğitimciler katılım sağladı. Çalıştaydan çıkacak raporlara göre projeye son şekli verilerek uygulanmaya başlanacak.

 

Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2021, 15:34

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER